Foto: Starsport
Foto: Starsport

Beograd želi domaćinstvo završnog turnira Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.01.22. | 13:56

Srpska prestonica alternativa Berlinu

Četiri godine nakon što je Beograd bio evropska košarkaška prestonica zahvaljujući domaćinstvu završnog turnira Evrolige, ukazala se mogućnost da metropola na ušću Save u Dunav ponovo postane deo sportskog spektakla.

Naime, prema saznanjima Mozzart Sporta prestonica Srbije je alternativa za domaćinstvo završnice prestižnog takmičenja u aktuelnoj sezoni. Rukovodstvo Evrolige odlučilo je da u slučaju da zdravstvena situacija u Berlinu ne bude na zadovoljavajućem nivou, borbu za trofej preseli u Beograd, a želju grada da drugi put ugosti najveća košarkaška imena na Starom kontinentu potvrdio je i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Izabrane vesti

"Da pitate danas klubove u Evroligi gde žele da igraju, pobeđuje Beograd zato što su se svi dobro proveli i imaju lepo sećanje na taj turnir. Mislim da nam šanse nisu male i nadam se da bismo već i ove godine mogli da budemo domaćini. Oni sada vode računa o tome da završni turniri ne mogu da budu u zemljama gde postoje veća ograničenja. U svakom slučaju, ako to ne bude ove, biće narednih godina", rekao je Vesić.

Podsetimo, na završnom turniru Evrolige u Beogradu odigranom 2018. godine učestvovali su CSKA, Žalgiris, Fenerbahče i Real, a madridski klub predvođen sjajnim Lukom Dončićem u finalu je bio bolji od turskog predstavnika.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara