Birčević, Todorović i Kravić (FIBA Liga šampiona)
Birčević, Todorović i Kravić (FIBA Liga šampiona)

Birčević preko Ludvigzburga, Todorović preko Tofaša, a Kravić kroz Manresu traže put do Bilbaa

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 12:39

Žrebani četvrtfinalni parovi FIBA Lige šampiona

FIBA Liga šampiona ulazi u pretposlednju fazu - četvrtfinale - do koje su stigla i trojica srpskih reprezentativaca. Žrebom u Bilbau gde će se održati Fajnal for (6-8. maj), odlučeno je da Stefan Birčević sa Klužom pokuša da se probije do španske luke preko mečeva sa Ludvigzburgom. Dejanu Todoroviću i Tenerifama će na putu ka završnom turniru poslednja prepreka biti Tofaš, a Unikahi i Dejanu Kraviću Manresa.

Poslednji četvrtfinalni par činiće Hapoel Holon i Strazbur.

Izabrane vesti

Četvrtfinalna serija biće odigrana na dve pobede. Prvi mečevi planirani su za 5. april, a prednost domaćeg terena (u prvom i eventalno trećem meču) imaće prvoplasirane ekipe iz osmofinalnih grupa: Manresa, Tenerife, Hapoel i Kluž.

U polufinalu (6. maja) sastaće se pobednici serijala Kluž - Ludvigzburg i Manresa-Unikaha, odnosno Hapoel - Strazbur i Tenerife - Tofaš.

Od aktuelnih učesnika četvrtfinala samo ekipa Tenerifa može da se pohvali peharom, osvojenim u premijernom izdanju Lige šampiona 2016 godine, dok je tri godine kasnije bila finalista. Ludvigzburg je 2017. godine stigao do Fajnal fora, ali je izgubio u polufinalu od Momaka, a potom i u borbi za treće mesto od Mursije.

Strazburu se pruža prilika da se drugu godinu zaredom domogne završnog turnira jer je prošle jeseni poražen u polufinalu od Burgosa koji je dva dana kasnije odbranio titulu, a zatim i od Saragose u borbi za treće mesto.

Unikaha je jedini debitant među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona, dok je Kluž prošle sezone bio učesnik kvalifikacione faze, ali nije stigao do grupnog dela takmičenja.



tagovi

Stefan BirčevićDejan TodorovićDejan KravićUnikahaKlužKK Tenerife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara