Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdan za kraj: Dokazao sam da mogu čak i kad je najteže, samopouzdanje nikad neće nestati

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.07.21. | 17:14

“Ono što me čini ponosnim jeste to što ovaj tim, iako mlad, zna kako da se bori

Pre tačno osam meseci ESPN objavio je transfer Bogdana Bogdanovića u Bakse kroz “sign-and-trade“ operaciju, zbog čega su svi u Milvokiju aplaudirali u znak odobravanja. Ubrzo je sve propalo jer Baksi nisu poštovali stroga pravila, zbog čega ih je NBA kaznila, a Bogdanović je na kraju završio u Atlanti gde je dobio veću platu.

Zbog toga može slobodno da se kaže da je tek završeno finale Istoka imalo poseban šmek za srpskog asa koji je na konferenciji za novinare posle utakmice stavio tačku na klupsku sezonu i čeka ishod olimpijskih kvalifikacija kako bi pravio dalji raspored.

Izabrane vesti

20.30: (1,25) Srbija (17,0) Italija (4,40)

Bez ikakve dileme, Bogdanovićeva najbolja NBA sezona u karijeri bila je ujedno i najluđa zbog pandemijskog stanja...

“Apsolutno najluđa godina moje karijere“, potvrđuje Bogdanović i nastavlja:

“Posebno na početku kada još nisam znao ni gde ću da igram, niti šta će biti dalje s mojom karijerom. Ubrzo sam se povredio, a onda je došao poslednji dan prelaznog roka i moje ime se svuda pominjalo. Jako sam ponosan zbog načina na koji sam se vratio posle povrede, što sam se izborio da pronađem svoje mesto u timu, što sam uspeo da preživim tako tešku godinu. Na kraju sam jako srećan zbog toga što sam uradio. Nisam potpuno zadovoljan, ali naravno srećan zbog toga kako se sezona završava“.

A završava se prvim učešćem u plej-ofu najjače lige sveta gde je uz Treja Janga bio kolovođa Hoksa koji su napravili odličan rezultat i premašili očekivanja odlaskom do konferencijskog finala. Upitan da kaže šta mu je bilo “najluđe“ od svega što se izdešavalo, srpski šuter je morao dobro da razmisli...

“Uh, ne znam ni odakle bih počeo, duga je priča. Osećam kao da sam ponovo dokazao da čak i kada je najteže, kada dotaknete dno, možete da pronađete način da ustanete i borite se. To je nešto što nikad neću da izgubim. I dalje imam samopouzdanja, čak i posle najgorih dana. Bez obzira na sve uvek ću da se borim i tražim način da se izborim“.

Sezonu je Bogdanović završio igrajući kao veteran, iako mu je ovo bilo tek prvo učešće u NBA doigravanju, mada je iz Evrope doneo veliko iskustvo.

“Ono što me čini ponosnim jeste to što ovaj tim, iako mlad, zna kako da se bori. Dosta je mladih ljudi u NBA ligi, a kada stignem da gledam utakmice čini mi se kao da neki od njih ne postižu maksimum svako veče. Kao da biraju svoje borbe. U ovom timu toga nema, mi se borimo uprkos svemu i svim povredama. Spremni smo da igramo svako veče. Svi znamo šta je potrebno da bismo pobedili. Prihvatili smo to, bili smo spremni da žrtvujemo sebe. To je teško naći, ali kada imate takvu grupu ljudi, mnogo je lakše da se pobedi i da se franšiza drži u pravom smeru“.

Možda je poslednji deo Bogdanovićevog izlaganja bio upućen Kingsima?



tagovi

Bogdan BogdanovićNBA ligaNBA plej-ofplej-of NBA ligeAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara