Bogdan Bogdanović u prodoru (©AFP)
Bogdan Bogdanović u prodoru (©AFP)

Bogdanović najefikasniji, ali bez njega u produžetku Atlanta lak plen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.03.22. | 04:07

Još jedna sjajna partija srpskog reprezentativca, koji zbog faulova nije mogao da pomogne ekipi u dodatnih pet minuta

Faul nad Kejdom Kaningemom 1.6 sekundi pre kraja četvrte četvrtine skupo je koštao Bogdana Bogdanovića i Atlantu.

Detroitov ruki pogodio je oba slobodna bacanja i doneo svom timu prednost 101:100, a srpski reprezentativac morao je van igre zbog šest faulova. Imao je priliku Džon Kolins da, ipak, donese pobedu Jastrebovima pošto je fauliran odmah posle tajm-auta, ali je pogodio samo drugi penal, pa se otišlo u produžetke.

Izabrane vesti

U dodatnih pet minuta Atlanta je morala bez Bogdanovića, svog najefikasnijeg igrača u ovom meču sa 22 poena, što su domaćini uspeli da iskoriste i dođu do pobede 113:110.

Nisu u Atlanti očekivali takav ishod meča, uprkos tome što je Detroit podigao formu. Ovo je Pistonsima bila treća vezana pobeda, a četvrta u poslednjih pet mečeva, ali prerano su se probudili da bi ušli u borbu za plej-of. Skor im je i dalje očajnih 18-47.

Što se tiče Atlante, ona će ostati na desetom mestu Istočne konferencije, poslednjem koje vodi u baraž za plej-of, ali ako žele da zadrži prednost u odnosu na Vašington i druge pratioce, Jastrebovi ne bi smeli da gube mečeve od timova sa začelja. Trenutno su, ipak, na dve pobede više od Vizardsa (imaju 31-33, a Vašington 29-34).

Iako nije igrao u produžetku, Bogdanović je ostao najučinkovitiji igrač Atlante sa 22 poena (samo 2/11 za tri), 6 asistencija, 5 skokova i 2 blokade. Bio mu je ovo peti od poslednjih sedam mečeva u kojima je postigao 20 ili više poena i da nije bilo tog faula, pitanje je da li bi domaćini uspeli da ga zaustave u produžetku.

Zasenio ga je, ipak, 20 godišnji Kaningem koji je utakmicu završio sa 28 poena, od kojih je čak sedam dao u produžetku (od ukupno 12 cele ekipe). Imao je i 10 asistencija, 6 skokova i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Mladi bek upisao je desetu utakmicu u svojoj debitantskoj sezoni u kojoj je dao 20 ili više poena i imao pet ili više asistencija i skokova. Svi ostali rukiji zajedno skupili su deset takvih mečeva.

Pokazuje Kaningem da će biti budućnost NBA lige, ali moraće Detroit da dovede još kvalitetnih igrača kako bi se našao u plej-ofu. Protiv Atlante su se istali još Džeremi Grant sa 23 poena i Marvin Begli sa 19 poena i 10 skokova.

Vodeći timovi Istočne konferencije, Majami i Filadelfija, bili su raspucani ove noći i upisali očekivane pobede pred svojim navijačima. Hitsi su savladali Hjuston ubacivši 123 poena, a Seventisiksersi Čikago s dva manje. I jedni i drugi primili su 106.

Priznanje za junaka dosad odigranih mečeva ove večeri pripada Džoelu Embidu koji je u koš Bulsa sipao 43 poena, a imao je i 14 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i 2 blokade. Bio mu je ovo deseti meč u sezoni sa 40 ili više poena, a ponovo mu je najveća podrška bio Džejms Harden (16 poena, 14 asistencija). Od dolaska Brade iz Bruklina, Filadelfija ima pet pobeda u pet mečeva koje je igrao.

NBA - REZULTATI

Detroit - Atlanta 101:101, produžecima 113:110

/Kaningem 28 - Bogdanović 22/

Filadelfija - Čikago 121:106

/Embid 43 - Lavin 26/

Majami - Hjuston 123:106

/Hiro 31 - Porter 22/

Minesota - Portland 124:81

/Tauns 27 - Vilijams 27/

Dalas - Juta u toku

San Antonio - L.A. Lejkers u toku

Denver - Golden Stejt u toku

Sakramento - Njujork 04.30



tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićKejd Kaningem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara