Foto: ABA League
Foto: ABA League

Borna Kapusta, Cibonin heroj protiv Zvezde: Stižu poruke od Partizanovih navijača, Kampaco dodatni motiv

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 13:06

"Iskreno mislim da nije niko verovao da možemo da pobedimo", priča Cibonin plejmejker dan posle velikog trijumfa za Mozzart Sport

Očekivalo se da Zagreb i duel protiv Cibone bude samo usputna stanica i jača priprema za Crvenu zvezdu pred dupli program u Evroligi, ali ekipa Duška Ivanovića se opekla. Upisala je Zvezda drugi poraz u ABA ligi, a jedan od najzaslužnijih za istinsku senzaciju u Hrvatskoj bio je Borna Kapusta (26). Ljubiteljima košarke u Srbiji verovatno nepoznato ime, ali su u nedelju uveče mogli da se uvere kako Cibonin plej pleše po terenu i isporučuje 24 poena klubu sa Malog Kalemegdana.

Plejmejker koji je karijeru započeo 2012. godine u Križevcima, ali je najveći deo proveo naizmenično igrajući u Zaboku i Gorici pre nego što je prošlog leta potpisao za Cibonu. Napravio je najveći iskorak u karijeri i odmah pokazao da zaslužuje šansu na parketu, ali tek protiv Crvene zvezde je zadobio pažnju široke mase.

Izabrane vesti

Protiv aktuelnog šampiona je proveo 35 minuta na parketu u direktnim duelima sa Fakundom Kampacom, Lukom Vildozom i Nemanjom Nedovićem. Nije ga to sputalo. Ubacio je rekordnih 24 poena i trasirao put pobedi.

"Osećaj je odličan pobediti ekipu kao što je Crvena zvezda, evroligaš. Mislim da je na kraju presudna bila naša mirnoća. Nismo paničili na terenu, pokazali smo veliku želju i na kraju slavili. Sada očekujem da nastavimo u sličnom ritmu, da se borimo na svakoj utakmici u ABA ligi, da uvek tražimo šansu da pobedimo", počinje Kapusta razgovor za Mozzart Sport.

Cibona je u meč sa Zvezdom ušla kao desetoplasirani tim ABA lige sa sedam pobeda.

"Iskreno mislim da nije niko verovao da možemo da pobedimo ali izašli smo na teren da se borimo i da ne odstupamo od plana i pravila koja smo sebi zacrtali. To nam je pomoglo da ostanemo u utakmici i da ne gubimo nadu kada je protivnik imao prednost. Naravno protiv ekipe kakva je Zvezda moraju da uđu i neki ludi šutevi, nas je lopta nagradila i pogodili smo nekoliko zaista bitnih koševa".

Pored same pobede, najupečatljiviji detalj je bio njegov direktni okršaj sa Fakundom Kampacom, uspeo je i tu da zabeleži pobedu.

"Jedan od najboljih plejmejkera Evrope, tu nema nikakve dileme. Opet, to je za mene bila dodatna motivacija jer sam imao želju da se nadmećem sa igračem tog kalibra, da vidim šta mogu protiv njega. To je najbolji pokazatelj da i ja vidim gde se nalazim trenutno".

Kapusta je inače bio i član mlađih selekcija Hrvatske, ima i dve medalje, a pokazatelj da igra odličnu sezoni vidi se i po osvojenom priznanju MVP-a u nacionalnom Kupu Hrvatske.

"ABA ligu gledao kao stepenicu više za svoju igru i karijeru. Da iskren budem, bolje mi je što ima više utakmica protiv najjačih klubova. Činjenica je da se sve vrti trenutno oko Partizana i Zvezde, ali to je normalno pošto su to dva kluba koja igraju elitno takmičenje, oni su i finansijski najmoćniji u ligi. Kada bi bilo više takvih timova, bila bi i ABA liga još jača i to bi igračima išlo u korist".

Pored navijača Cibone, u nedelju uveče su slavili i navijači Partizana. Klubu iz Humske ovakav rezultat najviše odgovara pošto se maksimalno rasplamsala borba za prvo mestu u regionalnom takmičenju.

"Dobio sam dosta poruka od navijača Partizana, laska mi to ali ne zamaram se previše time, pokušavam da ostanem hladne glave i da završim sezonu na najvećem nivou", završava Cibonin plejmejker razgovor za naš portal.


tagovi

KK Crvena zvezdaCibonaBorna Kapusta

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara