Duško Ivanović i Želimir Obradović ©MN Press
Duško Ivanović i Želimir Obradović ©MN Press

Zvezdin kiks raspalio borbu za vrh ABA lige: Derbi može sve da odluči, raspored otežava stvari Partizan Mozzart Betu

Vreme čitanja: 4min | pon. 06.03.23. | 10:23

Izuzetno uzbudljiv finiš ligaškog dela regionalnog takmičenja je pred nama

Imala je Crvena zvezda sve u svojim rukama u ABA ligi kada je u pitanju borba za prvo mesto. Sa utakmicom manje imali su isti broj pobeda kao i Partizan Mozzart Bet, ali šokantan poraz od Cibone u Zagrebu je sada rasplamsao borbu za prvo mesto na tabeli koje donosi prednost domaćeg terena. Ko pomno prati dešavanja u regionalnoj košarci prethodnih sezona, dobro zna koliko je bitno da odlučujuće utakmice u plej-ofu igrate pred svojim navijačima. Kao i do sada večiti rivali su glavni kandidati za vodeće mesto, a imaće još šest mečeva do kraja, tačnije sedam kada je Zvezda u pitanju da razreše ovu trku.

E sada, sve može da odluči naredna utakmica u ABA ligi, a ona je ni manje ni više nego večiti derbi. Stiže baš u momentu kada su timovi u potpuno različitom raspoloženju. Partizan je preživeo izlet u Splitu kada je Džejms Naneli pogodio trojku za pobedu, a pre toga je savladana Alba u Areni. Zvezda sa druge strane od osvojenog Kupa u Nišu ne igra na očekivanom nivou, a kulminacija je stigla sinoć u Zagrebu gde je Cibona potpuno neočekivano nanela drugi poraz crveno-belima ove sezone u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

"Nije nas Cibona ništa poremetila, mi smo sami bili poremećeni. Od početka, do kraja naš pristup igre nije bio kakav treba da bude", rekao je Duško Ivanović, trener crveno-belih.

Naravno, do derbija ima još dosta da se igra. Utakmica u ABA ligi je zakazana za naredni ponedeljak, a do tada treba da se odradi dupli program u Evroligi. I tu su večiti rivali u različitiim pozicijama. Partizan Mozzart Bet je šesti i vrlo je realno da ostane među osam, posebno ako odigra na visokom nivou u Italiji protiv Virtus Bolonje i Olimpije Milano, dok je Zvezda 13. na tabeli i ove nedelje dočekuje Efes, a putuje u Atinu na duel protiv Panatinaikosa.

"Sa utakmicom protiv Albe ušli smo u ciklus od 11 do 12 utakmica u 30 dana. Paklen je raspored u Evroligi i ABA ligi. Idemo da pokušamo da izvučemo maksimum iz nas", rekao je Aleksa Avramović.

Zvezda je prvi ovosezonski okršaj sa Partizanom rešila u svoju korist i to ubedljivo (90:74). Tačnije, crveno-beli su u četiri dosadašnja duela protiv Partizana izgubili samo jednom. Ko god bude pobedio u ponedeljak, imaće značajnu prednost u borbi za prvo mesto. Samo je pitanje, ko ima teži raspored do kraja ligaškog dela? Na prvi pogled to je Partizan.

Crno-beli igraju uglavnom protiv timova iz gornjeg doma tabele. Posle duela sa Crvenom zvezdom, sledi gostovanje u Podgorici gde ih 20. marta dočekuje Budućnost. Potom novi povratak u Beograd gde se čeka Cedevita Olimpija. Pa onda odlazak u Železnik na noge FMP-u, a u poslednja dva kola mečevi protiv Igokee i Zadra koji ne bi smeli da predstavljaju veliku prepreku za tim Željka Obradovića.

Zvezda sa druge strane na papiru ima lakše protivnike. Posle derbija, sledi okršaj protiv Studentskog centra, pa Mornara i Mege. Početkom aprila je Zvezda u Čačku gde igra protiv Borca Mozzart, zatim dočekuje Split. Ipak, najvažniji detalj vezan za raspored Crvene zvezde je još uvek nezakazana utakmica protiv Cedevite Olimpije koja je prvobitno trebalo da se odigra još u oktobru u Ljubljani, ali je odložena zbog virusa korona. E sada tu je još jedna začkoljica, na tom meču koji tek treba da bude zakazan, Zvezda će igrati bez Fakunda Kampaca i Luke Vildoze koji nisu bili u klubu kada je meč trebalo da se igra. U međuvremenu se dogodila i promena na klupi s obzirom da trener više nije Vlada Jovanović, već Duško Ivanović. Ostaje da se vidi kako će se sve regulisati.

Kako god bude bilo, finiš regionalnog takmičenja će biti izuzetno zanimljivo. Od borbe za prvo mesto, pa do učesnika plej-ofa sve do okršaja za opstanak. Sve će biti rešeno u narednih šest kola.

RASPORED PARTIZAN MOZZART BETA

13. mart Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

20. mart Budućnost - Partizan Mozzart Bet

24. - 27. mart Partizan Mozzart Bet - Cedevita Olimpija

32. mart - 3. april FMP - Partizan Mozzart Bet

7. april - 10. april Partizan Mozzart Bet - Igokea

14. - 17. april Zadar - Partizan Mozzart Bet

RASPORED CRVENE ZVEZDE

13. mart Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

17. mart Crvena zvezda - Studetski centar

24. - 27. mart Mornar - Crvena zvezda

31. mart - 3, april Mega - Crvena zvezda

7. - 10. april Borac Mozzart - Crvena zvezda

14. - 17. april Crvena zvezda - Split

Još uvek nema termin Cedevita Olimpija - Crvena zvezda



tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaŽeljko ObradovićDuško Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara