Dejan Milojević (©MN Press)
Dejan Milojević (©MN Press)

Budućnost ima prvu meč loptu u Ljubljani

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.03.21. | 12:25

Evrokup: Podgoričani na neutralnom terenu protiv Monaka mogu da reše pitanje ulaska u polufinale drugorangiranog evropskog takmičenja

Ko će naredne sezone iz Evrokupa da izvadi vizu za Evroligu? Ruski duel u četvrtfinalu Uniksa i Lokomotive zasad je izjednačen, u seriji je 1:1, pa će majstorica u Kazanju u utorak da odredi polufinalistu.

Budućnost, Virtus i Gran Kanarija imaju prvu meč loptu. Četa Dejana Milojevića je u sjajnoj formi u finišu sezone. U prvom meču su pobeđeni Kneževi u Monte Karlu sa 77:76 poenima Džastina Kobsa, 2,4 sekunde do kraja. Pre toga su Podgoričani počistili Crvenu zvezdu (83:63) u derbiju ABA lige. Budućnost je u seriji od devet uzastopnih pobeda.

Izabrane vesti

Hendikep za domaćina je što se večerašnji meč (18.00) protiv Monaka ne igra u Morači u Podgorici nego u Ljubljani. Trijumf garantuje plasman među četiri najbolje ekipe u Evrokupu i nastavak sna o Evroligi, ali plavo-beli imaju i šansu da preko regionalnog takmičenja izbore elitni evropski rang....

Iz Evrokupa šampion ide sigurno u Evroligu, a vicešampion takođe u slučaju da Valensija ove sezone ne dođe do plej-ofa u elitnom rangu. Ekipu iz Kneževine predvodi crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović.

"Čeka nas još jedan težak meč. Monako je pokazao koliko je čvrsta ekipa i mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost rivala koja je u prvom duelu bila izvanredna. Uspeli smo u prvoj utakmici, nadam se da ćemo i u drugoj. Žao nam je što nismo domaćini u Podgorici, ali pravila su takva kakva jesu i nadam se dobrom ishodu i plasmanu u polufinale“, rekao je trener Dejan Milojević, prenose Vijesti.

18.00: (2,10) Budućnost (14,0) Monako (1,80)

Plejmejker domaćeg tima Nikola Ivanović očekuje agresivnijeg rivala.

"Definitivno će Monako biti još agresivniji nego što je bio u utorak. U Monte Karlu se osećao taj duh plej-ofa i važnost momenta, biće tako i u drugoj utakmici. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i da im odgovorimo. Nema veze što se igra u Ljubljani, nismo ni prva ni poslednja ekipa koja mora da bude domaćin van svog grada. Raspored u sezoni je svima težak, svi imaju probleme sa koronom ili neke druge vrste i ko se najbolje prilagodi svemu tome, imaće i najviše uspeha. Monako ima svoj sistem igre, napad je jednostavan, dosta se igra jedan na jedan. Mi moramo da imamo individualnu odgovornost u odbrani jedan na jedan. Ne verujem ni da će Monako u odbrani biti drugačiji, na nama je da se prilagodimo“, navodi plejmejker Budućnosti.

Najveći evropski uspeh u dosadašnjoj istoriji Budućnost je ostvarila 1999. godine kada se plasirala u polufinale Saporta kupa, preteči Evrokupa.

19.00: (2,55) Huventud (14,5) Virtus (1,60)

Priliku da završi posao u dva meča ima i "srpski" Virtus Aleksandra Đorđevića i plejmejkera Miloša Tedodosića i Stefana Markovića. Tim iz Bolonje danas (19.00) gostuje u Badaloni protiv Huventuda. U prvom meču bilo je 80:75 za italijanski tim.

EVROKUP – ČETVRTFINALE (DRUGE UTAKMICE)

Četvrtak

Lokomotiva Kubanj – Uniks 86:74 /u seriji: 1:1/

/Vilijams Gos 25 – Smit 20/

Petak

18.00: (2,10) Budućnost (14,0) Monako (1,80) /u seriji 1:0/

19.00: (2,55) Huventud (14,5) Virtus (1,60) /u seriji: 0:1/

20.00: (1,30) Gran Kanarija (16,0) Levaloa (3,90) /u seriji: 1:0/

*igra se na dve dobijene

***kvote su podložne promenama


tagovi

EvrokupKK Budućnost PodgoricaVirtus BolonjaKK MonakoDejan MilojevićHuventudKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara