Foto: MN press
Foto: MN press

Problemi u ABA: Mornar neće da igra poslednja dva kola dok se ne završe odloženi dueli

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 08:06

Slobodnih termina nema, a nova prolongiranja regionalnog takmičenja ugrozila bi održavanje završnica nacionalnih šampionata

Pandemija korona virusa prilično je ispreturala raspored ABA lige. U jednom trenutku na "čekanju" je bilo 14 utakmica. Sada je iz prethodna 22 kola ostalo neodigrano još sedam, od kojih šest već ima nove termine, pa se činilo da će sve ekipe do kraja ligaškog dela uspeti da odrade te obaveze.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Mornar je pismenim putem upozorio ABA ligu da neće igrati u poslednja dva kola sve dok ne budu završene odložene utakmice.

Izabrane vesti

Ujedno, Barani su naveli da očekuju da će sve utakmice pretposlednjeg, odnosnog poslednjeg kola početi u isto vreme, zbog regularnosti, a kao razlog za brigu, naveli su prošlogodišnji prerani kraj sezone zbog virusa, posle kojeg se nije znao konačan raspored, baš zbog pojediniih neodigranih utakmica.

Na papiru njihov predlog, ili zahtev, kako ga ko shvata, izgleda logičan. Međutim, realnost je nešto drugačija.

17.00: (1,60) Lokomotiva Kubanj (14,5) Uniks (2,55)

Naime, mečevi 25. i 26 kola kola ABA su prema rasporedu od 9. do 11, odnosno od 17. do 20. aprila, dok su već zakazani novi termini tri odložene utakmice van predloga Mornara: Crvena zvezda - Cedevita Olimpija (14. april), Zadar - Cibona (14. april), Krka - Crvena zvezda (17. aprila).

Neko će se zapitati zašto crveno-beli ne bi pomerili unapred mečeve. Međutim, to je praktično nemoguće jer ih sledeće nedelje čeka dupli program u Evroligi (30. mart i 1. april), dok će između 24. i 25. kola ABA lige igrati poslednju utakmicu Evrolige (8. april).

Uslov Mornara teško da će moći da ispuni i Budućnost ukoliko se plasira u polufinale Evrokupa, a na dobrom je putu pošto vodi 1-0 u četvrtfinalnoj seriji protiv Monaka i u revanšu će imati prvu "meč loptu".

U slučaju da bude među četiri najbolja tima u Evrokupu, Budućnost će morati i da pomera duel sa Cedevitom Olimpijom (8. april), jer je polufinalna serija od 6. do 14. aprila, a ABA još nema termin odloženog meča Podgoričana sa Igokeom, zato što i tim iz Laktaša ima obaveze u Evropi (FIBA Ligi šampiona) 30. marta, 1. i 4. aprila...

Na kraju se kao jedino moguće rešenje koje bi zadovoljilo Mornar nameće odlaganje poslednja dva kola. Ali pitanje je za kad. Jer Budućnost bi plasmanom u finale mogla dodatno sve da prolongira, pa bi tako kasnio plej-of ABA lige (peta utakmica finala planirana je za 22. maj), što bi praktično ugrozilo održavanje završnog dela nacionalnih šampionata, jer je dogovor federacija i FIBA da zbog predolimpijskih kvalifikacija imena državnih prvaka budu poznata najkasnije do 12. juna.


tagovi

ABA ligaMornar BarKK Crvena zvezdaKK Budućnost PodgoricaCedevita Olimpija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara