Nikola Jokić između Porzingisa i Tejtuma (AFP)
Nikola Jokić između Porzingisa i Tejtuma (AFP)

Carstvo Nikolino progutalo Boston! Jokić oduvao Porzingisa, Gordon lomio obruče (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.03.24. | 06:38

Branilac titule u svojoj Bol areni dobio neizvesnu završnicu protiv jednog od najozbiljnijih kandidata da mu tu titulu oduzme... Jokić upisao 125. tripl-dabl u karijeri!

Javnost se pita "Ima li Boston ima tim zreo i kadar za osvajanje prve NBA titule od 2008. godine?" U Denveru kažu - samo ako im mi dozvolimo! I drugi put ove sezone branilac titule dobio je neizvesnu završnicu protiv jednog od najozbiljnijih kandidata da mu tu titulu oduzme. Kao i u prvoj utakmici iz 19. januara, beše carstvo Nikolino i proguta Seltikse! Jokić je 125. tripl-dablom u karijeri, sačinjenim od 32 poena, 12 skokova i 11 asistencija, precrtao lidera istočne konferencije - 115:109!

Mada nije ličilo da će uopšte biti frke u Koloradu, jer su Nagetsi na nešto više od četiri minuta pre kraja imali dvocifrenu prednost, domaća publika ipak je morala da prođe kroz nervozu, grickanje noktiju, emotivni rolerkoster, ali joj je osmeh na lice vratio tandem Jokić - Gordon. Kao ni tokom čitavog meča, Kristaps Porzingis nije uspevao da se nosi sa prvim favoritm za MVP zvanje, a Jokić je oduvao Letonca u samoj završnici, u kojoj ga je sjajno pratio visokoletač Gordon. Dva puta je reagovao na njegove promašaje i maltene čitave večeri lomio obruče u Bol areni!

Izabrane vesti

Džejlen Braun je sa 41 poenom bio najdominantnija figura u gostujućem timu, Džejsona Tejtuma (15 poena iz 13 pokušaja iz igre, a prosečno ima 19 šuteva po utakmici) je odbrana Denvera prilično neutralisala, a Džru Holidej je čovek koji je u poslednjih minut i po zakuvao situaciju na terenu. Pogodio je trojku za 106:109, a nakon što je Jokić stavio Porzingisa na besplatni ringišpil, Holidej je preko srpskog centra pogodio još jednu trojku iz ćoška. Seltiksi su pršli na 109:111 i već u narednom napadu ukrali loptu nesnađenom Džamalu Mariju. Da je Tejtum tada pogodio otvorenu trojku, da je Boston poveo 45 sekundi pre kraja, pitanje je da li bi ekipa Majkla Melouna slavila.

Tokom tri deonice, bio je ovo prilično izjednačen meč u kojem je, ko god da je vodio, najčešće imao oko dva poseda prednosti. Najveća prednost Seltiksa bila je +4, Denver je imao maksimalnih plus 11. Ali dok je Melounov tim igrao timski gotovo ne gubeći lopte, Mazuline momke je predvodio raspucani Džejlen Braun. Zato je Boston i izgubio jer se osim njega niko zaista nije razigrao. Denver je za razliku od rivala imao ogroman doprinos od momaka koji su ulazili sa klupe, pre svega od energičnog Pejtona Votsona (11 poena) koji je sa dve spektakularne blokade i jednim atraktivnim zakucavanjem palio tribine i dolivao energiju svom timu.

Ključevi igre Nagetsa poslovično su bili u Nikolinim rukama koji je pogodio 11 šuteva iz 18 pokušaja, koji nije promašio nijedno od deset slobodnih bacanja i koji je prvu i jednu loptu izgubio u samoj završnici utakmice. Pritom je pred ulazak u igru u poslednjoj deonici, nosio zavoj oko desne ruke. Imajući u vidu kvalitet igre u samom finišu, čini se da nije ništa ozbiljno posredi.

Zaradio je Jokić četiri minuta pre kraja utakmice i tehničku grešku. Po ko zna koji put ove sezone sudija Toni Braders nije sudio evidentan faul nad Srbinom koji je potpuno pobesneo. Imaju Jokić i Braders istoriju pošto ga je pomenuti sudija već isključivao ove sezone.

Najefikasniji posle Jokića u redovima Denvera bio je Džamal Mari sa 19 poena, ali je Kanađanin, onom izgubljenom loptom, sebi lako mogao da prišije epitet tragičara. Gordon je meč završio sa 16 poena, a najspektakularnije zakucavanje večeri, uz onaj "putback" u završnici meča, izveo je pred kraj prvog poluvremena.

Pobeda Denvera protiv jednog od najmoćnijih timova lige dodatno dobija na težini budući da je došla nakon poraza od Finiksa, kao i da ju je domaćin izvojevao praktično lišen šuta za tri poena. Za čitavo večer Nagetsi su pogodili samo četiri trojke iz 21 pokušaja.

Još jedna stvar koja je sputala Boston u Koloradu jesu katastrofalne brojke sa linije penala. Denver je promašio samo jedno od 22 bacanja, dok je Boston unovčio 16 iz 25 pokušaja. Većinu penala, paradoksalno je promašio najefikasniji pojedinac susreta Džejlen Braun.

NBA - REZULTATI

Detroit - Bruklin 118:1112

/Ajvi 34 - Šreder 31/

Indijana - Minesota 111:113

/Sjakam 24 - Edvards 44/

Dalas - Majami 114:108

/Dončić 35 - Rozir 27/

Finiks - Toronto 120:113

/Durent 35 - Trent 30/

Denver - Boston 115:109

/Jokić 32 - Braun 41/

Golden Stejt - Čikago 122:125

/Tompson 25 - Vučević 33/

Sakramento - San Antonio 131:129

/Foks 33 - Vasel 30/




tagovi

Denver NagetsNikola JokićBoston SeltiksDžejlen Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara