Dalibor Ilić i Džeki Karmajkl (©MN Press)
Dalibor Ilić i Džeki Karmajkl (©MN Press)

Cedevita Olimpija se pojačala pod košem: Bivši igrač Igokee potpisao za Ljubljančane

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.07.21. | 21:58

Džeki Karmajkl ostaje u ABA ligi

Napustio je Džeki Karmajkl Igokeu, ali će i u novoj sezoni igrati na Jadranu. Amerikanac je dogovorio saradnju sa Cedevita Olimpijom.

Dobili su Ljubljančani veliko pojačanje pod košem, igrača velikog internacionalnog iskustva, koji je minule sezone bio jedan od najzaslužnijih za plasman Igokee u plej-of ABA lige. Džeki Karmajkl je imao učinak od 8,4 poena, 3,8 skokova i 1,6 asistencija, a neke od najboljih partija pružio je protiv Crvene zvezde i Partizana.

Izabrane vesti

Crno-belima je u laktašima ubacio 27 poena, što mu je bio najbolji učinak u regionalnom takmičenju prošle godine. Dobra izdanja Karmajkla nisu promakla Cedevita Olimpiji, kojoj je bilo neophodno pojačanje pod košem posle odlazaka Mikaela Hopkinsa i Džeroda Džounsa.

Cedevita Olimpiju su napustili i Kendrik Peri koji je odličnu sezonu naplatio transferom u panatinaikos, i Rion Braun, a Džeki Karmajkl je šesto pojačanje Ljubljančana ovog leta. Pre Karmajkla parafirali su Mangok Matijang, Hejden Dalton, Markus Kin, Marko Radovanović i Melvin Edžam, a ugovor sa Cedevita Olimpijom produžio je Edo Murić.



tagovi

Cedevita OlimpijaDžeki Karmajkl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara