Cedevita rutinirala Mornar, Rasel šutnuo 12 trojki

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.12.22. | 20:40

Tim iz Ljubljane lako slavio na svom bunjištu – 100:79

Cedevita Olimpija je upisala još jednu očekivanu pobedu u regionalnom takmičenju. Tim iz Ljubljane gotovo rutinski je slavio protiv Mornara (100:79), i na taj način se približio vrhu tabele.

Ekipa Jurija Golemca iskoristila je očajno šutersko veče gostiju iz Bara. Posebno jednog od najboljih ofanzivnih igrača lige Derona Rasela. Znao je Amerikanac ove sezone da ruši rekorde, postiže i po 40 poena na meču, muči Crvenu zvezdu u Pioniru. Ali je večeras podbacio.

Izabrane vesti

Tačno je da je Rasel uz Marka Pecarskog bio najefikasniji u redovima crnogorskog predstavnika (18 poena), ali je su mu procenti šuta bili poražavajući. Postigao je dve trojke iz 18 pokušaja. Nisu se proslavili ni ostali šuteri Barana, pa je Cedevita u prvoj četvritini rešila pitanje pobednika.

Već tada su domaći stekli dvocifrenu prednost. Povratka za Mornar nije bilo.

Ponovo je u redovima Ljubljančana jedan od boljih bio mladi Alibegović koji je za 22 minuta na parketu postigao 17 poena. Bivši centar Crvene zvezde Alen Omić je dominirao pod oba obruča i bio blizu dabl-dabl učinka. Uz 18 poena imao je i osam skokova. Solidan je bio i Karlo Matković sa 13 poena i osam uhvaćenih lopti.


tagovi

Cedevita OlimpijaDeron Fets Rasel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara