Foto: aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj
Foto: aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj

Cibona srušila Cedevita Olimpiju, Igokea u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 01:35

Ljubljančani više ne drže stvari u svojim rukama

Košarkaši Cibone savladali su Cedevita Olimpiju u zaostalom meču 23. kola i tako napravili veliki korak ka opstanku u eliti 93:83 (24:19, 17:24, 19:17, 33:23). Sa druge strane, ekipa iz Ljubljane je posle poraza u teškoj poziciji. U poslednjem kolu mora da pobedi Megu, ali ukoliko Mornar bude bolji od Igokee, koja je od večeras i zvaničnu u polufinalu, trijumf nad sastavom Vladimira Jovanovića slovenačkom timu neće biti dovoljan za plasman među četiri najbolje ekipe.

Igosi su se tako i zvanično pridružili Crvenoj Zvezdi i Budućnosti u plej-ofu, posle duela sa Baranima biće poznato da li u završnicu idu sa treće ili četvrte pozicije. Prve dve rezervisane su za crveno-bele i Podgoričane, a ukoliko puleni Dejana Radonjića u poslednjem meču regularnog dela sezone savladaju Zadar, ići će sa pol pozicije u doigravanje. Cedevita Olimpija više ne drži sudbinu u svojim rukama, posle tri vezana poraza je peta sa skorom 17-8 i trijumf protiv Mege u slučaju pobede Mornara protiv sastava iz Laktaša, neće biti dovoljan za plasman u polufinale.

Izabrane vesti

Izjednačen meč u Zagrebu, sve do poslednja tri minuta trajala je potpuna neizvesnost, ali su Cibosi serijom 10:4 potom uspeli da se odlepe, steknu ključnu prednost i na kraju upišu deveti trijumf. Tako su došli do 10. pozicije na tabeli sa skorom 9-16 i pred gostovanje u Čačku drže sve u svojim rukama kada je opstanak u pitanju.

Pobednički sastav je sa 24 poena predvodio Darko Planinić, četiri manje dodao je Novačić, dok su vredan doprinos dali i Radovčić sa 14, Nakić sa 13 i Gnjidić sa 11 poena. U ekipi Jurice Golemca ponovo se istakao Kendrik Peri (23 poena), ispratili su ga sa po 15 Hopkins i Rajon Braun, dok je 11 dodao Džerod Džouns. Jaka Blažič je podbacio sa samo šest poena za 30 minuta na parketu.

ABA LIGA - ZAOSTALI MEČ 23. KOLA

Utorak

Cibona - Cedevita Olimpija 93:83

/Planinić 24 - Peri 23/



tagovi

CibonaCedevita OlimpijaDarko PlaninićKendrik PeriABA ligaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara