Jaka Blažič (©Starsport)
Jaka Blažič (©Starsport)

Cibonina trojka za produžetak završila na rampi

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.23. | 20:01

Cedevita slavila u tesnoj završnici – 93:91

Napravila je Cibona iznenađenje u prošlom kolu ABA lige pobedom nad tada drugoplasiranom Igokeom u gostima, a malo je nedostajalo da priredi još jednu senzaciju, jer je šut za preokret u finišu protiv Cedevite završio na obruču.

Na kraju u tesnoj završnici nekada Zagrepčani, danas Ljubljančani slavili su sa 93:91 i nastavili trku za drugo mesto na tabeli ABA lige.

Izabrane vesti

Cedevita je kao apsolutni favorit ušla u utakmicu i očekivalo se da bez većih problema dođe do novog trijumfa. I sve vreme je tim Simonea Pjaniđanija bio u vođstvu, ali nikako nije uspevao da ubije duh Ciboni, koja se vraća i vraćala u meč.

Tek u trećoj četvrtini ekipa u zelenim dresovima je uspela da pobegne na dvocifrenu prednost (62:49, 67:54) i delovalo je da će to da bude dovoljno za mirnu završnicu.

Međutim, upala je Cedevita u krizu kad joj vreme nije. Nakon vođstva 80:69 usledila je serija Cibone 10:0 i prilazak na samo poen zaostatka. Poenima Buljana Zagrepčani su uspeli i da izjednače (82:82), ali ključni trenutak meča bio je promašaj istog igrača za tri poena na minut pre kraja kod 84:82 za domaćina. Nakon tog promašaja usledila su dva poena Radovića za četiri razlike.

Poslednji pokušaj Vukova da odvedu meč makar u produžetak (91:88) završio se promašajem Aranitovića za tri poena, odnosno rampom koju mu je udario Stjuart sedam sekundi pre kraja.

Najefikasniji u timu Cedevite bio je Jaka Blažič sa 25 poena, Džastin Kobs je ubacio 20, dok su kod Cibone Aleksandar Aranitović i Domagoj Vuković postigli po 19 poena.



tagovi

ABA ligaCedevita OlimpijaCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara