Bojan Dubljević (© FIBA)
Bojan Dubljević (© FIBA)

Crna Gora ponovo u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 20:56

Ključna pobeda zabeležena protiv Gruzije u poslednjem kolu grupne faze, protivnik u Berlinu biće domaćin Nemačka

Crna Gora može da bude ponosna. Drugu Evrobasketa zaredom, nacionalni tim Crne Gore se plasirao u osminu finala šampionata Evrope. Sada su to obezbedili posle žestokog rovovskog rata protiv domaćina Gruzije. Borile su se obe ekipe, ali na kraju je zasluženo slavila četa Boška Radovića rezultatom 81:73. Protivnik u Berlinu biće domaćin Nemačka. Još uvek se ne zna termin tog meča.

Grupnu fazu Crna Gora završava sa tri pobede. Savladana je Bugarska, Belgija i sada Gruzija. Dok su Španci i Turci bili bolji. Gruzija sa druge strane završava Evrobasket bez plasmana u narednu rundu. Ostaće zabeležena utakmica protiv Turske kada su upisali pobedu, ali se više pričalo o incidentima van parketa. Sve ostale mečeve je ekipa Gruzije izgubila...

Izabrane vesti

Sada je poznata polovina parova osmine finala. Slovenija igra protiv Belgije, Francuzi će odmeriti snage sa Turskom, a veliki derbi igraju Španija i Litvanija. Naravno tu su već pomenuti Crna Gora i Nemačka.

Crnogorsku ekipu predvodili su Igor Drobnjak sa 22 poena i Kendrik Peri sa 17 poena i devet asistencija. Bojan Dubljević dodao je 10 poena, a Dino Radončić devet poena i osam skokova.

U domaćoj ekipi Ted Mekfejden bio je najefikasniji sa 16 poena, a Aleksander Mamukelašvili postigao je 15 poena uz 10 skokova. Giorgi Šermadini dodao je 14 poena i devet skokova, a sa 14 poena utakmicu je završio i Duda Sanadze.

Crna Gora je odigrala jedan od boljih mečeva. U vrlo čvrstom meču, jedan od najboljih izdanja u dresu nacionalnog tima imao je Drobnjak koji je bio sjajan u čitavom okršaju, ipak, na kraju ključnu trojku je ubacio Mihailović koji je pogodio ključnu trojku kojom je zaustavio nalet Gruzije u poslednjoj deonici.

GRUZIJA - CRNA GORA 73:81 (19:21, 16:20, 17:17, 21:23)

Gruzija: Andronikašvili 4, Bekauri, Berišvili 3, Bitadze, Bokolišvili, Burjanadze, Jintharadze 2, Mamukelašvili 15, Mekfaden 16, Sanadze 14, Šermadini 14, Cinatadze,

Crna Gora: Drobnjak 22, Dubljević 10, Ilić, Mihailović 7, Nikolić, Pavlićević, Peri 17, Popović 2, Radončić 9, Radović 7, Simonović 7, Vučeljić.


EVROBASKET DANAS

Turska - Španija 69:72

Litvanija - Bosna i Hercegovina 87:70

Bugarska - Belgija 80:89

Francuska - Slovenija 82:88

Gruzija - Crna Gora 81:73

Mađarska - Nemačka (u toku)



tagovi

košarkaška reprezentacija Crne Gorekošarkaška reprezentacija GruzijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara