Dante Egzum (©MN Press)
Dante Egzum (©MN Press)

Dante Egzum: Kada igramo pred ovakvim navijačima, sve je moguće, protivnicima to stvara ogroman pritisak

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 23:17

“Nismo bili nervozni, znali smo šta treba da radimo, bilo je dosta propusta u igri, ali smo ispoštavali dogovor i napali ih“

Novi trijumf Partizan Mozzart Beta je svojom igrom obeležio Dante Egzum.

Energični Australijanac je opet pokazao lidersku crtu i zašto je jedan od najvažnijih igrača crno-belih ove sezone, a on ističe da je mnogo bitno to što je ekipa počela da zatvara utakmice i što je naučila iz nekih ranijih propusta.

Izabrane vesti

“Verujemo u sebe kao tim. Na početku sezone izgubil smo neke mečeve koje nismo znali da zatvorimo. U međuvremenu smo to naučili, počeli više da verujemo u sebe, koristimo naše vrline. Najbitnije je da smo počeli da pobeđujemo redovno kod kuće i to je ključ“, rekao je Egzum.

Olimpijakos je krenuo na sve ili ništa u trećoj deonici, ali je onda iskočio Egzum sa nekim važnim poenima i odbio taj nalet.

“Nismo bili nervozni, znali smo šta treba da radimo, bilo je dosta propusta u igri, ali smo ispoštavali dogovor i napali ih“.

Njegovo zakucavanje preplavilo je društvene mreže...

“U glavi mi je bilo samo da idem na koš i zakucam što jače. Moramo sam da idem čvrsto, znao sam da će čuvar ići da me blokira i to sam morao da sprečim“.

Egzumu je u gostima bio njegov otac.

“Da, bila mu je to prva evroligaška utakmica. Siguran sam da je uživao, skakao i navijao. Ovo mu je prvo iskustvo u Evroligi, a čekaju ga utakmice sa Barselonom i Realom naredne sedmice“.

Španski giganti su sledeći, ali Partizan Mozzart Bet je pokazao da može da pobedi svakog.

“Da, igramo pred našim navijačima i to nam daje poseban motiv i želju da pobedimo. Znam da je za svakog protivnika veliki pritisak kada mora da izađe pred ovakvu publiku i igra. To moramo da iskoristimo najbolje što možemo“.

Navijači su postavili novi rekord za ovu sezonu Evrolige sa 20.003 navijača na tribinama Štark arene.

“Da, bilo je spektakularno. Baš sam želeo da ostanem fokusiran na utakmicu, ali sam morao malo i da pogledam kako je sve to izgledalo. Prošli su me žmarci kada su navijači izvukli koreografiju, sjajno“.



tagovi

Dante EgzumKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara