Entoni Dejvis (©AFP)
Entoni Dejvis (©AFP)

Dejvis na terenu tek pred plej-of: Tokom karijere pretrpeo preko 50 povreda, propustio 23 odsto utakmica

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 10:59

Lejkersima ugrožena sezona

Nove loše vesti za Lejkerse. Ponovo ih je doneo Entoni Dejvis. Krilni centar se povredio na poslednjoj utakmici pred Ol star protiv Jute, a Adrijan Vojnarovski je preneo nove informacije o dužini oporavka. Iako je u startu najavljeno da će mu za četiri nedelje ponovo biti procenjeno stanje, sada je obelodanjeno da se na teren neće vraćati još četiri do pet sedmica.

Sastav iz Los Anđelesa je deveti na tabeli sa učinkom od 27 pobeda i 32 poraza. Kako stoje stvari, teško će do direktnog plasmana u plej-of, ali nije bezbedan ni na plej-in pozicijama. Bez Dejvisa šanse Jezeraša su sve manje.

Izabrane vesti

On je nezgodno doskočio tokom susreta sa ekipom iz Solt Lejk Sitija, momentalno je završio na zemlji sa bolnom grimasom na licu i bilo je jasno da ga čeka nova pauza. Nastavljaju se Dejvisove muke jer je već propustio 17 utakmica zbog povrede kolena dok se nije vratio na parket 23. januara. Izdržao je manje od mesec dana. Upisao je 37 od mogućih 59 nastupa, prosečno beležio 23,1 poena i 9,9 skokova.

Kako stoje stvari, na teren bi mogao da se vrati u najboljem slučaju krajem marta, a procene su da bi mogao da odigra šest do devet utakmica u završnici regularnog dela sezone. Dovoljno da se zagreje pred plej-of, ako Lejkersi uspeju bez njega da ga obezbede.

Kako bilo, kada se podvuče crta, Entoni Dejvis je pretrpeo preko 50 povreda tokom 10-godišnje NBA karijere. Propustio je 177 od mogućih 778 utakmica u regularnom delu sezone, što je negde oko 23 odsto mečeva. Interesantno je da je samo jednom bio sprečen da igra u plej-ofu. Minule godine je propustio polovinu susreta zbog problema sa listom i Ahilovom tetivom. To je i najduži period koji je proveo van stroja zbog povrede.


tagovi

Entoni DejvisLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara