Komentari na vest

Denis Šruder otkrio kako je zbog omiljenog Čačanina napustio Lejkerse

D

Dragan iz daleka

pre 8 meseci

Od svega, postade najbitnije kako će Srbi da pišu ime ovog čoveka, koji je postao najbolji košarkaš na svetu. Neverovatni smo postali. On sam je lepo odgovorio, da mu se ime piše sa "u" ako nije moguće "ö". I? To nije dovoljno? Da nećemo SANU da pitamo za mišljenje pa ako se razlikuje, da mi to Denisu lepo, onako u lice, spočitamo. Što je najlepše od svega, "ü" se čita kao "i", "ä" kao "e" dok se to, sada već čuveno, "ö" zaista prevodi kao "u". Svidelo se to nam ili ne. Ali hajde da pričamo o svemu osim o tome da je čovek odigrao šampionat karijere, da može da nikad ovaj nivo neće dostići, da je bio nezaustavljiv, da je pogađao na i na osećaj, preko ruke i iz koraka, da je driblao odlično, bez greške, da je držao neverovatan flaster na Bogdanu i da je odigrao prljavo kad god je trebalo protivnika izbaciti iz ritma. Hajde da rešimo mi tu dilemu: Šreder ili Šruder, kako se piše?
o

on

pre 8 meseci

je shreda ..... Kad bi hitler sad ustao i video ko mu igra za dzermani,zakovo bi se kilometar u zemlju .....
Ц

Црногорац

pre 8 meseci

Он се заковао оловом у главу, не треба нам више
a

ako su ruze, procvetace...

pre 8 meseci

pitali coveka kako se zove,prosle godine na EP...on rekao da se zove ShrUder. A vi ga zovite kako hocete
Š

Šreder a ne Šruder

pre 8 meseci

Naučite više.
K

Kazablanka

pre 8 meseci

Bukvalno ne znam gde su nasli to U. Jasno je da se Ö transkribuje kao E, nemam pojma sta izmisljaju
Г

Гост442

pre 8 meseci

Кад нађеш Немца, не мислим на гастосе, да иуговоре Шредер, а не Шрудер, онда шаљи замерке, а можеш и директно реформатору Вуку Стефановићу Караџићу да гледа да промени правило „пиши као што говориш”.
@

@

pre 8 meseci

Zapravo o sa dve tacke se cita kao u, edukuj se malo pre nego sto pocnes da ispravljas druge
K

Kazablanka

pre 8 meseci

@@ Ne cita se tako, vec se cita kao da namestis usta za izgovaranje O ali zapravo izgovoris E. Nema tu nikakvog U. Preporucio bih pre tebi da se edukujes. U Holandiji bi se na neki nacin citalo U, ali covek nije Holandjanin nego Nemac. Ne vidim sta je sporno.
@

@kazablanka

pre 8 meseci

Pa ja i jesam iz Holandije, dus hou op met dat onzin, maar boek in handen en lerem, gozert. Samo nemoj o Holandiji da mi pametujes
Š

Šreder

pre 8 meseci

Zbog Zoca Obradovica ?
k

kdsb

pre 8 meseci

Jao sad i vi ŠrUder...