Denis Šruder (Reuters)
Denis Šruder (Reuters)

Denis Šruder otkrio kako je zbog omiljenog Čačanina napustio Lejkerse

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 11:09

Najbolji igrač Mundobasketa mnogo ceni srpskog trenera

Danas živi san, a pre dve godine je Denis Šruder bio predmet podsmeha u NBA ligi.

Odbio je tada ugovor u Lejkersima vredan 21.000.000 dolara godišnje (84.000.000 za četiri godine) jer je mislio da vredi više i da zaslužuje više novca. Kako mu niko nije ponudio ništa ni slično, na kraju je pristao da igra u Bostonu za 5.900.000 dolara godišnje i shvatio koliko je pogrešio. Put ga je dalje vodio preko Hjustona opet do Lejkersa gde je prošle sezone igrao za 2.900.000 dolara.

Izabrane vesti

Nije se proslavio ni u drugom mandatu u Los Anđelesu iako je bio član prve petorke a pogotovo je razočarao u plej-ofu. Ipak, imao je opciju da ostane i potpiše novi ugovor ali se odlučio da definitivno raskrsti sa Lejkersima i ovog leta se preselio u Toronto za dvogodišnji ugovor vredan 26.000.000 dolara.

Nedugo zatim je eksplodirao na Svetskom prvenstvu i dočekao momenat karijere. Kao MVP Mundobasketa je vodio Nemačku do svetske titule i pokazao da je kvalitet i dalje tu ali da u Lejkersima verovatno nisu našli način da ga iskoriste.

Otkrio je juče i zašto je Lejkerse zamenio Torontom.

Zbog trenera Darka Rajakovića. Upoznao sam ga pre pet godina u Oklahomi kada je bio pomoćnik i od tada smo postali prijatelji. Mnogo mi se svidelo kako je tremnirao i mene, i ostatak tima, Kada je imenovan za prvog trenera Toronta, pozvao sam svog agenta i rekao mu: ’Želim kod Rajakovića. Sredi mi to’. Uspeo je i mislim da nas čeka sjajna saradnja u Torontu. Verujem da ćemo kod njega igrati sličnu košarku kao u reprezentaciji sa više protoka lopte. Očekujem i da igramo jaku odbranu“, rekao je Šruder u gostovanju poznatoj novinarki Maliki Endrjuz.

Podsetio je Nemac i da je tokom Mundobasketa bio u stalnom kontaktu sa Čačaninom iz Toronta.

„Svaki dan i pred svaku utakmicu mi je slao poruke da mi poželi sreću. Jedino mi je pred finale poželeo da dobro odigram ali da Srbija pobedi“.

Šruder i Rajaković su sarađivali dve godine u Oklahomi (2018-2020) i Nemac je tada igrao možda i najbolju košarku u karijeri kada je beležio 18,9 poena u proseku po meču i imao najbolje procente šuta u NBA karijeri.

Rajaković je Čačanin koji je trenerskim poslom počeo da se bavi u Borcu, potom je radio u mlađim kategorijama Crvene zvezde, tri godine proveo u Španiji da bi se pre deceniju i kusur preselio u Ameriku. Išao je korak po korak, od Oklahominog razvojnog tima Tulse preko petogodišnjeg staža asistenta u Tanderu i posla pomoćnika u Finiksu i Memfisu da bi ovog leta dobio veliku priliku da se pokaže kao prvi trener Toronta.



tagovi

Toronto ReptorsDarko RajakovićDenis Šreder

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara