Tajler Dorsi i Vanja Marinković (Foto: fiba.basketball)
Tajler Dorsi i Vanja Marinković (Foto: fiba.basketball)

Dorsi: Nisam video utakmicu na kojoj samo jedan igrač izvodi bacanja, ali nismo zbog toga izgubili

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 01:10

"To mi mnogo govori. Ne znam šta se dešavalo, ali video sa utakmice će morati da se pregleda. Nemoguće je da Janis bude jedini igrač u našoj ekipi koji je izvodio slobodna bacanja. Pitanje je za sudije. Ne donosimo mi odluke", priča grčki reprezentativac

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je posle 45 minuta spektakularne borbe u Beogradskoj areni selekciju Grčke (100:94). Nije Helenima pomogla ni senzacionalna partija Janisa Adetokunba koji je ubacio 40 poena.

As Milvoki Baksa je proveo u igri čak 40 minuta i 11 sekundi, a za to vreme je izveo i 14 slobodnih bacanja. Interesantno je da niko osim njega nije izlazio na crtu u grčkoj reprezentaciji.

Izabrane vesti

"To mi mnogo govori. Ne znam šta se dešavalo, ali video sa utakmice će morati da se pregleda. Nemoguće je da Janis bude jedini igrač u našoj ekipi koji je izvodio slobodna bacanja. Niko drugi ih nije izvodio. Ne znam šta to znači. Pitanje je za sudije. Ne donosimo mi odluke. Ja sam samo iznenađen kada pogledam statistiku. Veoma iznenađen. Koliko često se dešava da na utakmici samo jedan igrač iz tima izvodi bacanja? Nisam video takvu utakmicu u karijeri. Nismo zbog toga izgubili. Samo kažem da je iznenađujuć podatak. Ako nađete još neki ovakav primer, obavestite me. Biću veoma iznenađen ako uspete", rekao je posle utakmice bivši košarkaš Olimpijakosa i reprezentativac Grčke Tajler Dorsi.

Oduševljen je atmosferom koju su srpski navijači napravili u Beogradskoj areni i ističe da je razliku napravio veliki broj poena Srbije iz reketa.

"Bila je borbena utakmica. Dali smo sve od sebe. Atmosfera je bila fantastična. Za nas je ovo bila prva zvanična utakmica. Veoma sam ponosan na sve koji su istrčali na parket i stali na crtu. Imali smo priliku u produžetku, ali smo bili kratki. Bilo je teško igrati. U pojedinim trenucima nam je sve polazilo za rukom, borili smo se, nismo dobili mnogo faulova, ali smo se borili. Moramo da poradimo na detaljima i greškama koje smo pravili. Postigli su mnogo poena iz reketa, većinu. Nastavljamo sa radom, bićemo bolji. Čeka nas još jedna utakmica u nedelju i pokušaćemo da se vratimo".



tagovi

Tajler Dorsikošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija GrčkeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara