Kristaps Porzingis (©Reuters)
Kristaps Porzingis (©Reuters)

Doza optimizma u Mavsima: Porzingis se vraća u januaru

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 10:47

Neće propustiti mnogo utakmica

Mark Kjuban ima jasnu viziju za Dalas i budućnost kluba - u njoj su glavni nosioci franšize Luka Dončić i Kristaps Porzingis. Upravo iz tog razloga poznati biznismen i vlasnik Mavsa želi da gradi tim oko njih i ne čude najave američkih medija da će svi ostali igrači biti na raspolaganju za trejd, kako bi Rik Karlajl dobio konkurentski sastav takmacima kakvi će biti Lejkersi, Klipersi, Denver, Golden Stejt, Portland i ostali...

Da bi Dalas zaista bio konkurentan tako ozbiljnoj grupi rivala, Dončiću je potreban njegov saborac Porzingis. Letonac duže vreme muči muku s povredom kolena, koju je dodatno pogoršao na startu prošlosezonskog plej-ofa sa Klipersima. Već u oktobru išao je na operaciju kako bi sredio problem s meniskusom, a prema najnovijim informacijama na teren bi mogao da se vrati brže nego što se očekivalo. Tačnije, već u januaru.

Izabrane vesti

“Igraće ove sezone sigurno. Naravno, on želi da se vrati kada bude osetio da je 100 odsto spreman, zato nećemo da ga požurujemo. Imamo dugoročnu viziju ovog tima i želimo da se on oporavi kako treba“, izjavio je generalni menadžer Dalasa Doni Nelson.

U istom izlaganju Nelson je najavio da je realan period za Porzingisov povratak na parket prva polovina januara ili najkasnije do kraja prvog meseca naredne godine. To znači da Porzingis neće propustiti mnogo utakmica, s obzirom da sezona kreće tek 22. decembra. Videćemo do tada kakve će sve poteze klub napraviti na tržištu, s obzirom da se na pijaci već zagreva atmosfera s najavama nekih jako dobrih transfera.

Porzingis je prošle sezone odigrao 57 utakmica i zabeležio 20,4 poena na 42,7 odsto šuta iz igre i 35,2 odsto za tri poena, te 9,5 skokova i 1,8 asistencija.



tagovi

Kristaps PorzingisDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara