Bogdan Bogdanović u Milvokiju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 08:08

Srpski reprezentativac seli se kod Janisa Adetokunba

Zvanično najbolji srpski košarkaš u 2019. godini Bogdan Bogdanović postaće nova zvezda Milvoki Baksa!

Kako je objasnio najpoznatiji košarkaški insajder Adrijan Vojnarovski, Bogdanović će potpisati novi ugovor sa Sakramentom, a onda odmah biti trejdovan u Milvoki! Za Bogdanovićev trejd Milvoki u Sakramento šalje Dontea Divinčenca, Ersana Iljasovu i Di Džej Vilsona. Milvoki će zauzvrat dobiti još i Džastina Džejmsa.

Izabrane vesti

Još nije poznato kakav će ugovor Bogdanović potpisati sa Sakramentom, ali se još od ranije pričalo da ga čeka između 63.000.000 i 72.000.000 dolara za četiri godine, odnosno između 14.000.000 i 16.000.000 dolara godišnje!

Milvoki nema nameru da popusti i radi apsolutno sve što može kako bi ubedio prvu zvezdu Janisa Adetokunba da ostane i potpiše supermaksimalni ugovor. Zbog toga je Milvoki već dogovorio trejd sa Nju Orleansom po kojem dobija Džrua Holideja za ogroman paket koji uključuje Erika Bledsoa, Džordža Hila, tri pika prve runde - uključujući ovogodišnjeg sa 24. pozicije - i dva buduća zamenska pika! Baksi su se baš otvorili za Holideja, ali će zato dobiti jednog od najboljih dvosmernih bekova u NBA ligi. Holidej će biti plaćen 25.400.000 dolara za narednu sezonu, a zatim ima opciju produžetka za 26.300.000 dolara u takmičarskoj 2021/22.

Bogdanović je završio trogodišnje poglavlje u kojem na kraju nije uspeo da zaigra u plej-ofu, iako je Vlade Divac imao velike planove za Kingse koje je gradio. Ipak, Bogdanović je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Sakramenta, šuter svakako jeste. Prošla sezona bila mu je statistički najbolja u karijeri sa 15,1 poenom na 37,2 odsto za tri poena, odnosno po 3,4 skoka i asistencije, uz jednu ukradenu loptu.

Milvoki će u narednoj sezoni imati petorku koju čine Džru Holidej, Kris Midlton, Bogdan Bogdanović, Janis Adetokunbo i Bruk Lopez. Plus još Veslija Metjuza, Peta Konotona, Kajla Korvera, mada će sigurno biti još nekih korekcija sastava do početka sezone. Ne izgleda to nimalo loše...

Podsetimo, tržište slobodnih igrača otvara se 20. novembra, a potpisi mogu da se ozvanične dva dana kasnije. Već u noći između srede i četvrtka na programu je NBA draft, gde čekamo kako će proći Aleksej Pokuševski, Boriša Simanić, ali i Deni Avdija i Marko Simonović iz Mege.



tagovi

Bogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara