Dušan Ristić (©MN Press)
Dušan Ristić (©MN Press)

Dušan Ristić od leta ponovo u ACB ligi?

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.03.23. | 19:17

Srpski reprezentativac nastavlja da privlači pažnju igrama i u novom klubu

Tokom poslednjih godinu dana Dušan Ristić doživeo je veliki uspon u karijeri. Od standardno dobrih izdanja u dresu Fuenlabrade, centar iz Novog Sada se kroz kvalifikacije i pripreme reprezentacije Srbije izborio za učešće na Evrobasketu, što mu je diglo kvalitet i donelo transfer u Galatasaraj krajem prošle godine.

Ristić i na novoj adresi pruža sve bolje partije, a u nedavnom trijumfu nad gradskim rivalom Darušafakom ostao je na skok do dabl-dabla sa 14 poena uz dve asistencije. Njegova izdanja ne prolaze nezapaženo, pa je tako španski sajt Relevo stigao do saznanja da je nekadašnji student univerziteta Arizona na meti Tenerifa.

Izabrane vesti

U evropskoj košarci odavno važi nepisano pravilo da prvo pojačanja biraju najbogatiji, zatim ostali. Zbog toga se poslednjih godina klubovi sve ranije pojačavaju za narednu sezonu, kako bi sebi obezbedili dobre potpise. Ristić je dugo na radaru Tenerifa, još iz vremena dok je nastupao u ACB ligi, pa je zbog dobrih izveštaja viđen kao idealno rešenje za sastav sa Kanarskih ostrva.

Kako navodi Relevo, Ristić bi podelio minutažu sa miljenikom navijača Gjorgijem Šermadinijem koji je nedavno postao rekorder po broju MVP priznanja u ACB ligi. Sa nagradom za igrača meseca u januaru, Gruzin ih ima ukupno 11, po čemu mu niko nije ravan u istoriji ACB lige!

Čus Vidoreta bi na Šermadinijevo iskustvo dodao Ristićev kvalitet i svestranost koja bi trebalo da pravi razliku na parketu.

Ristić bi eventualnim prelaskom u Tenerife dobio ponovo šansu da se takmiči u Evropi. Klub je godinama redovan učesnik FIBA Lige šampiona, čiji je osvajač bio dva puta i trenutno je branilac krune. Nedavno je ekipa osvojila Fibin Interkontinentalni kup, što je treći pehar tog takmičenja u klupskoj istoriji.

Pre odlaska u Galatasaraj, Ristić je u španskom prvenstvu beležio 11,5 poena uz 60,5 odsto iz igre, te 5,1 skok.


tagovi

KK TenerifeDušan RistićACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara