Duško Ivanović (©Reuters)
Duško Ivanović (©Reuters)

Duško Ivanović: Pravi igrači moraju da znaju da igraju u ovakvoj atmosferi

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 23:06

"Bili smo pogubljeni u početku, a Partizan je to iskoristio. Morali smo da budemo agresivniji", istakao je trener Baskonije posle poraza od crno-belih u Areni

Dramatičan meč odigrali su Partizan Mozzart Bet i Baskonija u 30. kolu Evrolige. Crno-beli su konstantno bili u vođstvu, u jednom trenutku poslednje četvrtine stigli su do maksimalnih +12, ali nisu uspeli da prelome utakmicu u svoju korist i izbegnu napetu završnicu. Gosti su prišli na samo koš zaostatka u poslednjem minutu, međutim, nisu imali snage za preokret.

Po mišljenju trenera gostujućeg tima, Duška Ivanovića, njegovi igrači nisu se snašli pred punim i raspevanim tribinama.

Izabrane vesti

"Čestitam Partizanu, večeras je bilo kao i u mnogim drugim utakmicama u ovoj hali, sa ovakvim ambijentom. Moj tim je kao i neki drugi bio pogubljen na početku, a Partizan je to iskoristio. Morali smo da budemo malo bolji u odbrani, kao i agresivniji u napadu. Ovo je ambijent u kom bi svaki igrač poželeo da igra, ali moraš da igraš čvrsto i sa samopouzdanjem, a mi nismo tako ušli u meč, nismo igrali kako možemo, nismo bili agresivni", konstatovao je Ivanović.

S obzirom na to da je do nedavno vodio Crvenu zvezdu, čiji navijači takođe prave sjajnu atmosferu na tribinama, Ivanović je upitan da li mu nedostaje ovakav ambijent po odlasku u Španiju, gde je tokom košarkaških utakmica mnogo mirnije navijanje i sa manje naboja.

"Nismo se adaptirali od početka i to uvek pomaže Partizanu, ali svi znamo kakva je atmosfera ovde i pravi igrači moraju da znaju da igraju u ovakvoj atmosferi", istakao je trener Baskonije.

Odlučujući koš za pobedu crno-belih postigao je Pi Džej Doužer posle prodora u poslednjim sekundama napada.

"Sa dve odbrane kada smo osvojili loptu možda smo mogli nešto da uradimo, ali nismo bili agresivni kada je Doužer dao taj koš. To je bio zadnji napad i tada moraš da imaš agresivnost".

Bitne uloge u timu crno-belih odigrali su Kaboklo i Kaminski, koji su večeras odlično sarađivali na parketu.

"Igrali su piken-rol, piken-pop, ali sve se to brani ako imaš agresivnost. Ako je nemaš, onda ti bilo koji napad pravi problem. Pravili smo često početničke greške, ali sve je to deo igre. S tim da ako igraš agresivno, onda možeš da ispraviš grešku", naveo je Ivanović.

Paralelno sa borbama za mesto u plej-ofu Evrolige, Baskonija pokušava da se probije i među najbolje timove španske ACB lige.

"I u jednom i u drugom takmičenju smo u borbi i biće jako teško. U Evroligi imamo težak raspored, a ACB liga je izuzetno jaka i igramo je odmah posle Evrolige, nemamo vremena da se spremimo što dodatno otežava situaciju, ali borićemo se do kraja. Ništa u životu nije lako", zaključio je Ivanović.


tagovi

BaskonijaDuško IvanovićEvroligaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara