Detalj sa utakmice (© Star sport)
Detalj sa utakmice (© Star sport)

Partizan se ne predaje, a Arena je u transu! Hladnokrvni Doužer srušio Baskoniju

Vreme čitanja: 4min | uto. 19.03.24. | 22:37

Bilo je ludo, neizvesno, ali na kraju na radost svih navijača u krcatoj Areni - Partizan Mozzart Bet je pobedio Baskoniju u meču sezone. Heroj je Pi Džej Doužer koji je pogodio za 87:83

Da je moglo mnogo bolje ove sezone, definitivno jeste, ali Partizan je ekipa koja je jedno pokazala bez ikakve dileme. Nikada nema predaje. Bez obzira na rezultat ili stanje na tabeli, koje definitivno nije dobro, ali posle večerašnjeg izdanja protiv Baskonije nada i dalje bukti. Crno-beli su pokazali prisebnost u neizvesnim završnicama, čak i kada je Hauard umalo sam srušio Partizan. Ovoga puta nije bilo srceparajućeg poraza, već veličanstvenog trijumfa u režiji Pi Džej Doužera koji je pogodio ključan koš za pobedu 87:83.

Partizan se ovom pobedom, 14. po redu, učvrstio na 10. mestu Evrolige. Mogli smo ponovo da pričamo o nestvarno padu i propuštenimm šansama, ali ovoga puta Partizan je pokazao i hladnokrvnost kada je bilo najbitnije.

Izabrane vesti

Bila je to i šahovska partija dva prekaljena trenera, a pobedu je deifinitivno odneo Obradović brojnim odlukama koje su direktno uticale na ishod. Prvo zbog slanja na parket u isto vreme Kaminskog i Kabokla, onda pravovremenog izvođenja Avramovića, vera u Pantera i na kraju prisebnost da se privede meč kraju.

Doužer je na kraju imao samo šest poena, ali i pet skokova i pet asistencija. Najefikasniji je bio Frenk Kaminski sa 20 poena, dok su po 18 dali Panter i Kaboklo.

Kako je utakmica krenula, tako je krenulo da pršti na sve strane. Na parketu, ali i na tribinama. Sve zbog kanonade Frenka Kaminskog, ali i specijala Obradovića da Amerikanca na parketu upari sa Kaboklom što na drugoj strani Duško Ivanović nije očekivao.

Za manje od pet minuta Kaminski je ubacio dve trojke, pratio ga je sjajno i Panter sa dva koša u svom stilu, ali na drugoj strani je Hauard šutirao kada se sutra ne postoji. Ispalio je četiri trojke za pet minuta, ali je isto zato i zabrinuo saigrače kada je iskrenuo zglob i izašao sa parketa. Međutim, utakmica nije stajala ni za koga. Napadi su trajali manje od 10 sekundi, crno-beli su igrali kao u transu. Leteli po terenu i obezbedili sedam poena prednosti posle prve deonice.

Ako je Kaminski najviše oduševljavao publiku u prvoj deonici, onda je to bez ikakve dileme u drugoj radio Bruno Kaboklo. Razbuktalo se brazilsko srce kao nikada do sada. Skakao je, pogađao, trčao... Na momente podsetio na Matijasa Lesora. Samo na njegovu energiju je Partizan imao 11 poena prednosti u jednom momentu, ali kada je ostao bez gasa... tada su krenuli veliki problemi. U igru je morao Balša Koprivica, a Alen Smilagić nije mogao da zaustavi nalet Monekea, na sve to su se nadovezale greške Anđušića i trojka oporavljenog Hauarda i odjednom umesto da Partizan ode na plus 20, desilo se to da Baskonija priđe na samo 44:42 i tako u potpunosti izbije vazduh iz pluća svih u dvorani.

Svesno je Obradović rizikovao i ponovo krenuo sa tandemom Kaminski-Kaboklo. Baskonija je ponovo nespremno dočekala crno-bele dugajlije. Početak drugog poluvremena je bio preslikana prva deonica kada je Kaminski pogađao. Vratio je Partizan dvocifrenu prednost, na suvi kvalitet Amerikanca, ali na drugoj strani je zube krenuo da pokazuje Hauar. Čovek za koga pričaju da je Stef Kari Evrolige je krenuo da rešeta. Kako lopta dođe do njega, usledi šut - uglavnom je pogađao. Izgledao je kao da sve zavisi od njega u Baskoniji i stvarno je bilo tako u finišu trećeg kvartala kada je zadržao goste u igri na "samo" minus devet.

Dve stvari su bile potrebne da bi Partizan obezbedio večerašnju pobedu. Da neko stegne u odbrani i da u napadu pokaže hrabrost. Najhrabriji je bio Pi Džej Doužer u momentu kada je izgledalo da se utakmica gubi i sve propada. Kevin Panter je ponovo bio u centru pažnje prvo zbog poena, a onda i loših odluka posle koje je Hauard pogdio čudesnu trojku za 85:83. Ko je bio u dvorani onda zna koja energija se osetila... gubitnička... Međutim ovoga puta Partizan je pokazao pobednički karakter.

Sve je stalo u jedan napad Partizana, a najviše prisebnosti pokazao je Doužer koji je prodorom i sa puno osećaja pogodio za pobedu.

--------------------------------------------------------------------

EVROLIGA, 30. KOLO

PARTIZAN – BASKONIJA 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23)

Beograd

„Štark arena“.

Gledalaca: 20.174.

Sudije: Lotermozer (Nemačka), Viljus (Litvanija), Vikilicki (Češka).

PARTIZAN: Avramović 9, Koprivica, Panter 18 (6 as), Smailagić, Jaramaz 2, Naneli 3, Trifunović 2, Anđušić 3, Doužer 6, Ponjitka 6, Kaminski 20, Kaboklo 18 (13 sk).

BASKONIJA: Hauard 26, Raieste, Čioza 2, Sedekerskis 6, Marinković 11, Miler-Mekintajer 4, Diez, Rogkavopulos 2, Kocar 2, Kostelo 13 (7 sk), Teodor 4, Moneke 13.

EVROLIGA - 30. kolo

Utorak

Efes - Olimpijakos 85:72

/Larkin 15 - Piters 19/

Žalgiris - Virtus 96:81

/Samner 16 - Šengelija 19/

Alba - Real Madrid 79:86

/Tomas 16 - Hezonja 22/

Makabi - Asvel 98:90

/Boldvin 30 - De Kolo 18/

Partizan Mozzart Bet - Baskonija 87:83

/Kaminski 20 - Hauard 26/

Sreda

18.45 (1,60) Fenerbahče (16,00) Barselona (2,65)

19.00 (1,30) Monako (17,00) Milano (4,10)

20.00 (2,65) Crvena zvezda (16,00) Panatinaikos (1,60)

20.30 (1,70) Valensija (15,00) Bajern (2,40)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK PartizanEvroligaBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara