Nikola Jokić i Džamal Mari (©AFP)
Nikola Jokić i Džamal Mari (©AFP)

Džamal Mari tvrdi: Jokić može da bude još bolji

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 13:39

Kanađanin, kao i uvek, pun reči hvale za lidera Denvera

Denver Nagetsi su na pragu istorijske titule u NBA ligi. Posle 1-1 u Koloradu na startu finalne serije, dobili su dva uzastopna gostovanja na Floridi i vode 3-1 protiv Majami Hita.

Naravno, glavni krivac za veliki uspeh ekipe Majka Melouna je srpski reprezentativac Nikola Jokić. Somborac pruža partije za sva vremena, obara rekord za rekordom na putu ka prvom prstenu.

Izabrane vesti

Širom lige se sve više priča o Džokeru, a kako i ne bi, čak su i brojni analitičari koji su često bili kritički nastrojeni prema njemu, promenili stranu i počeli da obasipaju hvalospevima nezaustaljivog centra Denvera.

Obožavan je Nikola sa svih strana, a naravno, uvažava i veliko poštovanje saigrača. Njegov "partner u zločinu" Džamal Mari, pred peti i potencijalno odlučujući meč finalne serije, još jednom je podelio sa svetom koliko je oduševljen Jokićevim pregledom igre.

"Neka njegova dodavanja i kojom brzinom ih deli, to me najviše impresionira. Ako vidi pas, ne okleva", rekao je Mari.

To je bio samo početak hvalospeva koje je Kanađanin uputio na račun saigrača.

"Osvojio je prvu MVP nagradu, pa je imao bolje brojke kada je osvojio drugu, a sada su su još bolje. Nije to sve od njega, tek ćemo videti Jokićevu stranu koju još nismo, njegovu čistu dominaciju, konstantnu, još veću nego što je dosad viđena".

I koliko god to teško bilo shvatiti, Nikola je zaista iz godine u godinu napredovao i popravljao MVP brojke. Ove mu je izmaklo priznanje za najkorisnijeg igrača lige, dobio ga je prvi put Džoel Embid, ali je Kamerunac zaustavljen u drugoj rundi plej-ofa, dok je Nikola na pragu titule.

Denver je predvođen srpskih centrom izgubio samo jedan meč kod kuće u dosadašnjem toku doigravanja i skupa četiri. Vodio je Somborac svoju ekipu do trijumfa 4-1 u prvoj rundi plej-ofa protiv Minesote, pa su savladali Finiks 4-2 i potom počistili Lejkerse u finalu Zapada.

Postao je prvi igrač u istoriji sa više od sedam tripl-dablomva u jednom plej-ofu (ima ih 10), ubeležio neke nezapamćene partije u velikom finalu (30-20-10 u trećoj utakmici). Prosečno na 19 nastupa beleži 30,1 poena, 13,3 skokova i 9,8 asistencija. Pričaće se još dugo o Nikolinom plej-ofu za sezonu 2022/23.


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsDžamal Mari

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara