Lebron Džejms i Tom Brejdi (AFP)
Lebron Džejms i Tom Brejdi (AFP)

Džordan najveći sportista u istoriji, a da li je i Lebron bolji od Brejdija?

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.09.21. | 10:51

Analitičar ESPN još jednom ustalasao javnost

Pre nekoliko dana Stiven Ej Smit podigao je veliku buru kada je glasno rekao ono što misle mnogi ljubitelji košarke da je Majkl Džordan najveći sportsista u istoriji, veći i od Toma Brejdija koji je osvojio jedan šampionski prsten više od Njegovog Letećeg Visočanstva.

A veče pred početak nove sezone NFL koja počinje noćas mečom između šampiona Tampa Bej čija je prva zvezda upravo Brejdi i Dalasa, najvrednije franšize u istoriji sporta, analitičar ESPN poznat po komentarima koji često ne ostavljaju nikoga ravnodušnim, otišao je korak dalje. Spustio je slavnog kvoterbeka ispod i Lebrona Džejmsa koji po uspesima prilično zaostaje za njim, ali i Džordanom i mnogim drugim sportskim velikanima.

Izabrane vesti

Petak, 02.20: (1,25) Tampa Bej (15,0) Dalas (4,60)

Smit je pri raspravi sa Majklom Irvingom u objašnjavanju zašto je Kralj iznad Taličnog Toma u pomoć pozvao statistiku.

"Lebron Džejms je postigao 35.367 poena. Lebron Džejms ima 9.696 asistencija. Lebron Džejms ima 50,4 odsto uspešnost šuta iz igre u karijeri. Želim da kažem da on ne postiže samo poene. On deli asistencije, kontroliše napad, jedan je od najboljih, ako ne i najbolji dodavač u igri trenutno. Pokušavate li da mi dokažete da je Tom Brejdi superiorniji od Džejmsa kao plejmejkera sa svim ovim podacima u Lebronovoj karijeri?" - zapitao se Smit.

A mnogi su se već zapitali kada će Smit opet ustalasati javnost...


tagovi

Lebron DžejmsTom BrejdiMajkl Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara