Džoel Embid (©AFP)
Džoel Embid (©AFP)

Embidov mart iz snova: Fila dobila osmi put zaredom, Kamerunac na proseku od 36,1 poena!

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 02:53

Centar Seventisiksersa iznosi svoje argumente u MVP trci

Nikola Jokić cele sezone drži nivo kakav se retko viđa u najjačoj ligi sveta, ali ono što radi Džoel Embid tokom marta je definitivno iznošenje svojih argumenata u MVP trci. Kamerunac igra mesec iz snova u kojem je Filadelfija dobila svih osam utakmica dosad, a on postao prvi igrač u istoriji franšize sa devet uzastopnih utakmica gde je beležio 30+ poena! Vilt Čembrlejn i Alen Ajverson su svojevremeno zabeležili po osam takvih utakmica.

Gledajući ovaj niz, Embid je na impozantnom proseku od 36,1 poena. U pobedi nad Pejsersima rezultatom 141:121 (34:24, 38:37, 34:34, 35:26) Embid je stigao do svoje sedme vezane partije u kojoj je prelazio granicu od 30 poena, a pritom šutirao bar 55 odsto iz igre. Tako je izjednačio rekord koji punu deceniju čuva Lebron Džejms.

Izabrane vesti

Filin heroj večeras je brojao do 31 za 29 minuta u igri, uz šta je dodao još po sedam skokova i asistencija. Igrao je izuzetno pametnu košarku, donosio u svakom trenutku prave odluke i na pravi način nadoknadio izostanak Džejmsa Hardena. Ni Indijana nije mogla da računa na Tajrisa Halibartona, ali Fila je pokazala veći kvalitet i tako "počistila" ne samo ovu nisku gostovanja, već i kompletnu seriju sa Pejsersima za ovu sezonu.

Ekipa je na pravi način iskoristila Embidovu klasu, pomagala mu na udvajanjima kojim je Rik Karlajl pokušao da zbuni protivnika i natera ga da menja taktiku, ali se to nije isplatilo na kraju. Tajris Maksi meč je završio sa 31 poenom i sedam asistencija, Tobajas Heris je dodao 24 poena i pet skokova, Dientoni Melton je odigrao svestranu rolu sa 14 poena, šest ukradenih, te po pet uhvaćenih i podeljenih lopti, čime su značajno doprineli trijumfu.

S obzirom na Hardenov izostanak, jasno je bilo da će Maksi biti Embidov prvi partner u igri. Bio je od početka jako agresivan u napadu i definitivno je navukao pažnju Indijanine odbrane, što je Embidu otvaralo više prostora za manevar u reketu. Melton je uradio ono što se od njega tražilo, bio je sveprisutan u odbrani i dovoljno upotrebljiv u napadu da ostavi svoj pečat na pobedu. Heris je i drugu noć zaredom odigrao kvalitetno na oba kraja parketa. Koristio je svoju veličinu i talenat u napadu da pogađa pored niske postave Indijane i to je posebno koristio u reketu.

Embid je naspram sebe večeras imao mnogo boljeg čuvara od onih koje je Šarlot mogao da ponudi, u liku Majlsa Tarnera, ali ni prva zvezda Pejsersa nije se proslavila. Posle nešto slabijeg početka, Kamerunac sa francuskim papirima zaigrao je svoju igru u reketu i protiv vrlo dobrog Tarnera koji je susret završio sa 20 poena, odigrao još jednu maestralnu rolu.

NBA - REZULTATI

Njujork - Denver 116:110

/Branson 24 - Mari 25/

LA Klipers - Orlando 108:113

/Džordž 30 - Fulc 28/

Indijana - Filadelfija 121:141

/Nejsmit 25 - Embid 31/

Toronto - Minesota 122:107

/Vanvlit 28 - Rid 22/

Čikago - Majami 113:99

/Derozan 24 - Batler 24/

Memfis - Golden Stejt 133:119

/Džekson 31 - Pul 21/

Vašington - Sakramento 118:132

/Kuzma 33 - Sabonis 30/

Juta - Boston 118:117

/Markanen 28 - Braun 25/



tagovi

Džoel EmbidFiladelfija SeventisiksersIndijana Pejsers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara