(AFP)
(AFP)

Entoni Dejvis za 30 godina jedan tripl-dabl, a za tri sedmice još dva (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.02.24. | 04:03

Lejkersi ubrzali i dobili treći put uzastopno u gostima, sjajan niz Klivlenda

Lejkersi kući idu pevajući. Dugo su bili na putu, vezali šest gostovanja i prošli su zadovoljavajuće. Možda iznad očekivanja, jer su dobili četiri utakmice. Poslednje tri u nizu. I red je bio da posle snažnih protivnika kakvi su Njujork i Boston, uzmu meru i ne tako dobrom Šarlotu – 124:118.

Posle ovakvih izdanja i savršenog februarskog učinka, sastav iz Los Anđelesa deluje kao izvestan učesnik plej-ina, a bude li nastavio ovako plej-of bi mogao da bude blizu. Ionako su neznatne razlike između šeste (vodi direktno u doigravanje) i devete pozicije (na kojoj je trenutno).

Izabrane vesti

Kuriozitet meča je u saznanju da ekipa trenera Darvina Hama nije imala najefikasnijeg pojedinca (taj status je pripao Majlsu Bridžisu, brojao do 33 poena), ali jeste čak trojicu igrača koja su ubacila 25 ili više poena. Prednjačio je Entoni Dejvis, koji je pružio jednu od boljih partija u sezoni, možda i u NBA karijeri. To se vidi kako po brojkama, tako i po konkretnom doprinosu, jer je u završnici, kad se rezultat lomio, blokirao upravo Bridžisa, pa sa linije bacanja zapečatio trijumf. U njemu je učestvovao sa 25 poena, 14 skokova i 11 asistencija. I sad se, možda, neko pita, šta je tu spektakularno. Ništa, da su u pitanju neki drugi košarkaši, poput Nikole Jokića, koji su se saživeli sa tripl-dablom, ali ovo je Obrvi tek treći otkako se bavi sportom!?

A momak iz Čikaga će u martu proslaviti 31. rođendan. Ono što ostvarenju protiv Šarlota daje novu dimenziju jeste da je ove sezone drugi put bio dvocifren u najvažnijim statističkim kolonama, pošto je sličan učinak imao pre tri sedmice protiv Jute. Pre toga još samo u takmičarskoj 2017/18 kad je ostvario premijerni tripl dabl. U ovom je Dejvis učestvovao tako što je ubacio 75 pokušaja iz igre i izjednačio rekord karijere po broju asistencija.

Još kad se na to nakaleme sjajna izdanja kolega, postaje jasno zbog čega su Lejkersi slavili. Lebron Džejms je brojao do 26 poena (uz sedam asistencija i četiri skoka), a odličan je bio Dianđelo Rasel (28 poena, šest asistencija, četiri skoka).

Sa takvom trojkom, poznatiji sastav iz Los Anđelesa može da bude mina na koju niko ne obraća pažnju kako se sezona bude bližila kraju.

Jedan od timova u najboljoj formi u NBA je Klivlend. Opet je pobedio. Čak 14. put u poslednjih 15 utakmica. Sad je bio bolji od Sakramenta, čime mu se revanširao Kraljevima na tri poraza u isto toliko prethodnih utakmica – 136:110.

Protagonosta slavlja bio je Donovan Mičel, autor pet trojki, za ukupno 29 poena. Od polovine decembra Kavalirsi imaju najbolji učinak u ligi.

Kad već pominjemo i Lebrona i Klivlend, njegov nekadašnji partner u Ohaju, Kajri Irving vodio je Dalas do slavlja u Filadelfiji za koju zbog povrede nije igrao Džoel Embid (118:102). Ubacio je Irving 23 poena i zabeležio osam asistencija, dok je Džoš Grin ubacio 20, a Luka Dončić „samo“ 19, uz osam skokova.

NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Šarlot – LA Lejkers 118:124

/Bridžis 33 – Rasel 28/

Klivlend – Sakramento 136:‚10

/Mičel 29 – Barns 22/

Filadelfija – Dalas 102:118

/Ubre 19 – Irving 23/

Atlanta – LA Klipers 144:149

/Hanter 27 – Lenard 36/

Bruklin – Golden Stejt 98:109

/Tomas 18 – Kari 29/

Nju Orleans – Toronto 138:100

/Ingram 41 – Dik 22/





tagovi

Los Anđeles LejkersNBA ligaEntoni DejvisLebron DžejmsLeBron James

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara