Sloter, Satoranski, Avdija, Markanen i De Jong (©FIBA Basketball)
Sloter, Satoranski, Avdija, Markanen i De Jong (©FIBA Basketball)

EVROBASKET – GRUPA D: Ko su rivali Srbije? Niko ne igra na narandžasto, Česi i Poljaci mačke u džaku, Izrael ima talenat

Vreme čitanja: 15min | pet. 02.09.22. | 12:13

Finci sa Markanenom su opasni, a za šta je to dovoljno pokazaće utakmice u Grupi D koja se igra u Pragu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Evropsko prvenstvo u košarci počelo je uz odličnu košarku, dosta neizvesnih utakmica i sa jednim iznenađenjem koji je Nemačka priredila savladavši Francusku. Dok su utakmice u prve dve grupe bile interesantne i čak nosile dramatičnu notu, u Srbiji se sa nestrpljenjem iščekuje prva utakmica Srbije u Grupi D! Po rasporedu za danas poslednja, za nas ujedno najvažnija, jer sigurna igra i ubedljiva pobeda nad Holandijom mogu da nam daju jak zamajac za nastavak prvenstva.

Izabrane vesti

O srbiji ste doduše već mogli naširoko da čitate na stranicama našeg portala, najavu za meč sa Holandijom možete i izjave selektora Svetislava Pešića možete da pogledate OVDE, dok ćemo u ovom tekstu fokus staviti na naše protivnike u prvoj fazi Evrobasketa.

Nema naravno nikakve dileme da su Nikola Jokić i drugovi ubedljivo najkvalitetniji sastav u Grupi D, ali kako je to Pešić i sam rekao: nije cilj biti prvi tu, već prvi na kraju takmičenja što će reći da bi uvodni mečevi trebalo samo da posluže da se Orlovi dodatno upoznaju i uhvate ritam za najteže utakmice.

Za sada je to izgledalo solidno, ali to već sve znate, pa ćemo se ovde samo podsetiti tima koji je Pešić poveo u Prag, zatim i dosadašnjih utakmica Orlova, pa ćemo odmah preći na naše rivale.

SRBIJA - JEDAN OD FAVORITA ZA MEDALJU

Prijateljske utakmice

13. avgust: Srbija - Crna Gora 82:73

17. avgust: Slovenija - Srbija 97:92 (p)

19. avgust: *Italija - Srbija 86:90

20. avgust: Nemačka - Srbija 56:83

Kvalifikacije za Mundobasket

25. avgust: Srbija - Grčka 100:9428. avgust: Turska - Srbija 72:79

O dešavanjima u redovima Srbije mogli ste na stranicama portala Mozzart Sport da čitate do najsitnijih detalja, a šta je sa konkurencijom? Njima su posvećeni naredni redovi...

HOLANDIJA – ISKUSTVO NA IZMAKU SNAGE

Lale se na veliku scenu vraćaju pošto su preskočile kontinentalno takmičenje 2015. godine. Selektor Mauricio Buskalja doveden je 2019. godine i to predstavlja bitan trenutak za ovu selekciju. Njegovom prethodniku Tonu van Helfterenu Savez nije želeo da produži ugovor posle svih šest poraza u kvalifikacijama za Svetski kup 2019. godine. Vodeći ljudi u holandskoj košarci želeli su trenera sa modernijim pogledima na igru i došao je Buskalja sa idejom da postavi novi sistem. Ubrzo je napravio odličan rezultat plasmanom na Evrobasket u grupi gde su bili Turska i Hrvatska, dok je Švedska ispala. Već posle šokantnih pobeda nad Turskom i Švedskom videlo se da je Italijan na dobrom putu, dok komšije iz Hrvatske i danas pamte onaj poraz od Holanđana kojim je ekipa italijanskog stručnjaka overila plasman na Evrobasket uprkos kasnijem porazu od Švedske. Iako su mu te pobede u uvodnim mesecima rada zasad jedine, on je izrastao u miljenika igrača zbog svog pristupa i niko ne mari što su Lale u seriji od 15 poraza.

Buskalja na ovogodišnjem Evrobasketu računa na nekoliko prvotimaca koji su posle 26 godina vratili Holandiju među najbolje kontinentalne sastave. Tu su verovatno najpoznatiji holandski košarkaš Šarlon Klof, te kapiten Vorti de Jong, defanzivni specijalista Mohamed Kerazi, školovani dugajlija Reland Šaftenar, plejmejker Leon Vilijam i skorer Janik Franke. Jezgro tima je prilično iskusno. Praktično svi izuzev Paokovog beka Frankea su na pragu ili su već ušli u pozne igračke godine, dok je ostatak tima iz 2015. u penziji. Primera radi, Arvin Slagter je posle završene igračke karijere u košarci prešao na 3x3 i bio član olimpijskog tima. Njegovim stopama će i kapiten De Jong koji se oprašta od nacionalne selekcije posle Evrobasketa i prelazi na 3x3 sa nadom da Holandiju može da odvede do uspeha na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Staroj gardi Buskalja je dodao i nekoliko mladih igrača. Plejmejker Ostendea Keje van der Vurts de Vris je igrao dobro tokom sezone, Jito Kok igra za Den Boš i važi za solidnog defanzivca, gorostas Met Harms sa 221 centimetrom visine može da bude opasnost za rivale, dok je šuter Groningena Olaf Šaftenar neko ko može da doprinese poenima iz drugog plana.

Najveća briga za holandsku javnost i selektora Buskalju prema informacijama tamošnjeg portala Ibasketball jeste Frankeova povreda šake. Pitanje je da li će moći da igra. Od ranije još izostaju neki korisni igrači poput krila Emanuela Nzekvesija, te iskusnog centra Tomasa van der Marsa iz Den Boša. Oni su kod Buskalje i ranije imali limitiranu minutažu, što je suštinski uticalo na njegovu odluku da ih ne vodi. Koledži nisu dali mladim nadama poput Kvintena Posta, Rinka Masta i Malevija Leonsa da budu deo tima, dok je centar Džesi Edvards sa Sirakjuza dobio potrebnu dozvolu.

Većina igrača holandskog sastava nastupa u BNXT ligi, odnosno udruženom takmičenju Holandije i Belgije. Den Boš i Ostande su nacionalni šampioni, plus je Lejden generalni prvak.

Iako nije reprezentacija sa tradicijom, Holandija je kod selektora Srbije Svetislava Pešića i njegovih igrača zaslužila veliko poštovanje. Iskusni stručnjak govorio je o dobrim odbrambenim kvalitetima Holandije, mogućnosti da brzo rotira nekoliko defanzivnih varijanti, što polazi iz teftera bivšeg selektora Van Helfterena. On je u holandskom sastavu postavio temelje čvrste odbrane iz koje Holandija crpi energiju za dobre napade koji uglavnom zatanje kada naiđu na jače protivnike od sebe, jer sistem počinje da puca.

Na kraju, Holandija se nalazi u rascepu između želja i realnosti. Igrači poput Vilijamsa, Kerazija i čak Haminka su prošli zenit karijera, ali su mnogo zadužili reprezentaciju tokom prethodnih godina. Sa najavljenim odlaskom nekoliko prvotimaca Holanđani žele da posle Evrobasketa okrenu novi list i krenu novim putem, odnosno da stvore bazu mladih igrača koji bi nosili reprezentaciju u narednoj deceniji. Zato očekivanja u Pragu nisu velika, ali je jedan od najvećih ciljeva da se iz celog iskustva u grupnoj fazi izvuku pouke i dobije materijal za nove radne pohode...

Prijateljske utakmice

4. avgust: Slovenija - Holandija 83:76

5. avgust: *Crna Gora - Holandija 76:67

7. avgust: Francuska - Holandija 89:65

12. avgust: Holandija - Nemačka 66:68

19. avgust: Litvanija - Holandija 94:68

Kvalifikacije za Mundobasket

24. avgust: Gruzija - Holandija 77:66

27. avgust: Holandija - Španija 64:86

ČEŠKA – NIKO NE ZNA ŠTA DA OČEKUJE

Domaćin jedne od grupa ovogodišnjeg Evrobasketa mogao bi da ima ozbiljnih problema da ispuni velika očekivanja nacije. Pritisak se oseća iako su svi svesni da bi Češka bez kapitena i najboljeg igrača Tomaša Satoranskog mogla da bude ozbiljno slaba. Povratnik u redove Barselone trenira sa ekipom i danas je govorio pred novinarima u O2 Areni, ali ni on nije mogao da otkrije da li će i koliko igrati, već da je sve na proceni lekara i selektora, iz dana u dan.

Sa njegovom povredom skočnog zgloba počele su da se urušavaju i nade Češke da može da napravi nešto veliko, pogotovo jer je na startu priprema sve izgledalo odlično da bi se od Superkupa u Hamburgu sve okrenulo naglavačke.

Česi će pokušati da urade sve kako im se ne bi ponovio fijasko iz 2017. kada su Evropsko prvenstvo završili na 20. poziciji. Reakcija je stigla već na Mundobasketu u Kini gde su poraženi od Srbije u utakmici za peto mesto posle čega su kroz olimpijske kvalifikacije otišli u Tokio.

Jan Veseli je neko ko uz Satoranskog nosi najveći teret ove selekcije. U karijerama imaju najviše minuta top košarke, njih dvojica se odlično poznaju još od mlađih kategorija gde su zajedno nastupali i pravi su lideri ove selekcije. Svakako su i pod posebnom prismotrom rivala. Krilo Vojćeh Hruban, centar Andrej Balvin i bek David Jelinek nose sa sobom veliko iskustvo i uprkos nekim slabijim izdanjima u turbulentnijim vremenima predstavljaju važne karike u lancu. Jaromir Bohačik je izuzetno krilo. Eksplodirao je na Mundobasketu i bio drugi strelac ekipe iza Satoranskog, dok je Patrik Auda to bio tokom olimpijskih kvalifikacija u Kanadi. Budućnost reprezentacije je Vit Krejči koga po završetku Evropskog prvenstva čeka druga sezona u Oklahomi.

Česi imaju možda i najveću dubinu sastava u njihovoj istoriji. U očima nacije ovaj turnir je mnogo važniji od pomenutog Svetskog kupa u Kini ili odlaska u Tokio. Naravno, zbog domaće publike. Ipak, ambicije su splasnule posle iznenađujućeg poraza od Mađarske u kvalifikacijama za Mundobasket. Iako je atmosfera dobra, šamarčina od Mađara je sve u Češkoj spustila na zemlju.

Na papiru ovaj sastav bi mogao komotno da bude drugi, ali uz sve probleme sa povredama i takođe u odbrani koju igrači pokušavaju da nadomeste visokim tempom napada, veliko je pitanje šta očekivati...

Prijateljske utakmice

12. avgust: Češka - Bugarska 93:60

14. avgust: Češka - Hrvatska 95:83

19. avgust: Nemačka - Češka 101:90

20. avgust: *Italija - Češka 96:80

Kvalifikacije za Mundobasket

24. avgust: Francuska - Češka 95:60

27. avgust: Češka - Mađarska 79:82


FINSKA – KOPONEN ZA KRAJ, MARKANEN I SALIN SU SVE

Kada je dugogodišnji selektor Henrik Detman u novembru prošle godine odlučio da napusti kormilo reprezentacije posle 17 godina i preuzme druge funkcije unutar tamošnjeg Saveza, njegovo mesto selektora zauzeo je verni asistent Lasi Tuovi. Interesantno, Tuovi i Detman su se upoznali slučajno, još tokom 2010. godine dok se mladi trener spremao za polaganje ispita za najvišu trenersku diplomu u Finskoj.

“I dalje se sećam klupe u parku gde sam obično sedeo tokom ispita te 2010. godine. Henrik Detman je prošao kraj mene i u prolazu rekao da ima mnogo posla u nacionalnom timu. Bila im je potrebna pomoć za trening kamp od dve nedelje. Srećom, nisam potpisao nikakav ugovor i saradnja sa Vukovima je potrajala“, prisetio se Tuovi.

Vukovi su sa 36-godišnjim stručnjakom dobili ne samo mogućnost da nastave sa Detmanovim uspešnim projektom, već i da probaju neke nove stvari koje su došle sa Tuovijem, inače nekadašnjim učenikom Vensana Kolea.

Njegov prvi potez bio je da u stručni štab dovede jednog od njihovih najboljih plejmejkera svih vremena Temua Ranika, koji je ubrzo dobio zaduženja da poboljša napadački potencijal Finske. Kraj njega tu je još i Hano Motola, prvi finski igrač u NBA ligi, te Miko Larkas.

Velika stvar za ovaj tim je prisustvo najboljeg igrača Laurija Markanena posle četiri godine i to u dužem vremenskom intervalu bez prekida. Novopečeni košarkaš Jute Džez sa sunarodnicima je još od junsko-julskih kvalifikacija za Mundobasket i Tuovi je uspeo da ga uvede u novi sistem, da mu ukaže najveće poverenje i preda mu tim na upravljanje. Tu je veliku pomoć dobio od trenera Klivlenda Džej Bi Bikerstafa koji je posetio Finsku u avgustu i dao određene smernice kako da se izvuče više iz Markanena. Ipak, bio je prezadovoljan onim što je mogao da vidi, iako je nedavna odluka kluba bila da ga trejduje u paketu za Donovana Mičela.

Evropsko prvenstvo biće poslednje veliko takmičenje za Peterija Koponena i Šona Hafa, koji su tvrdo jezgro reprezentacije već 15 godina. Povodom Koponenovog odlaska u penziju finski novinari su na konferenciji za novinare pitali Vladimira Lučića i Svetislava Pešića da otkriju neka svoja osećanja prema njemu, a 73-godišnji stručnjak je zasmejao celu salu...

“Dobra stvar je što ga pamtim kao dobrog čoveka, loša je ta što mi je slomio rame posle jednog pravog hokejaškog bodičeka“, prisećao se Pešić i govorio u superlativu o Koponenu, baš kao i kapiten naše reprezentacije.

Kvintet reprezentacije Markanen – Litl – Jantunen – Madžuni – Valtonen spaja ista stvar – Košarkaška akademija Helsinki. Svi oni su prošli taj razvojni program koji funkcioniše u saradnji sa tamošnjim Savezom i radi na tome da pronađe talente za reprezentativne selekcije u periodu od 13. do 19. godine gde dobijaju ugovore i šansu da uz profesionalni rad sa trenerima završavaju školu. Markanen je stigao do NBA, Jantunen je posle godine u Ostendeu gde je izabran za najboljeg šestog igrača u prvenstvu odliučio da pređe u Trevizo i važi za igrača koji donosi veliku energiju na oba kraja terena. Litl je budućnost ove reprezentacije i jedan od najvećih talenata svoje generacije. O kakvom se talentu radi najbolje govori da će od naredne godine studirati i nastupati za univerzitet Bejlor. Madžuni će ovo prvenstvo igrati za ugovor, pošto je trenutno slobodan igrač. Ima dobru viziju terena i solidan je skorer pošto je brz na obaraču, te voli najviše da šutne iz driblinga.

Poput Holandije, ni Finska ne može da računa na neke igrače sa koledža. Najveći gubitak je Olivije Nkamhua, 22-godišnje krilo koje je igralo čak i u startnoj petorci ovog leta. Umesto da bude sa reprezentacijom, on je dobio poziv Univerziteta Tenesi da se vrati studijama. Njegovo mesto zauzeo je Topijas Palmi koji važi za hladnokrvnog finišera.

Uz Markanena oko kojeg će se najviše vrteti igra Finske, dobro poznati snajperista Sasu Salin biće u fokusu protivničkih odbrana. Šuter Tenerifa je prošle sezone ubacio najviše trojki u FIBA Ligi šampiona, a što je za reprezentaciju mnogo važnije, Markanen i on su “kliknuli“ i ostvarili dobru saradnju na terenu zbog čega su mnoge selekcije imale velikih problema u odbrani. Koponen će pokušati da pomogne koliko može, s obzirom da se on duže vreme muči sa povredom kuka.

Finska po kvalitetu sastava i talentu ima dobre šanse da se bori za visok plasman u Grupi D, možda čak i za drugo mesto sa Češkom, Poljskom i Izraelom.

Prijateljske utakmice

4. avgust: Finska - Belgija 71:75

6. avgust: Finska - Belgija 80:71

10. avgust: Litvanija - Finska 76:61

11. avgust: Litvanija - Finska 87:52

18. avgust: Finska - Ukrajina 97:94

Kvalifikacije za Mundobasket

25. avgust: Finska - Izrael 79:73

28. avgust: Estonija - Finska 68:76

IZRAEL – TALENTA IMA, DA LI I SNAGE ZA DOBAR REZULTAT?

Sadašnja generacija Izraela jedna je od najtalentovanijih u istoriji ove selekcije. Do prošle godine očekivanja nacije su bila da je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva realnost, što se poslednji put desilo 2003. godine, ali se ubrzo sve okrenulo naopako. Oded Kataš se pokačio sa glavešinama tamošnjeg Saveza zbog čega je sklonjen sa klupe i na njegovo mesto došao je Gaj Guds.

Sa Katašom Izrael je igrao atraktivnu košarku, preciznu i jasnu, što je dovelo da dvaput bude pobeđena Španija. Sa Gudsom situacija nije tako dobra zbog tri poraza u protekle četiri kvalifikacione utakmice. Istina, ekipa je malo napumpala samopouzdanje sa svih pet pobeda u pripremama, ali protivnici nisu bili ranga Srbije.

Deni Avdija je pod posebnom lupom tamošnje javnosti. Mladi košarkaš Vašingtona vratio se u reprezentaciju posle dve i po godine i svima je odmah postalo jasno koliku razliku pravi. Ne treba mnogo trošiti reči o sinu nekadašnjeg Zvezdinog košarkaša i žive legende Zufera, on je odličan dodavač, koji može da bude podjednako opasan na prodoru i šutu za tri poena. Jam Madar je sve više rame uz rame sa svojim nekadašnjim cimerom iz mlađih dana. Posle solidne prve sezone u Partizanu izabrao je da ne ide u Letnju ligu sa Bostonom, već da ostane sa klubom iz Humske i pod palicom Željka Obradovića dalje radi na sebi i svom napretku.

Tamir Blat, sin čuvenog trenera Dejvida odlično poznaje košarku i tu je povukao mnogo na svog oca. Zna da promeni ritam utakmice, dobar je u razigravanju ekipe i takođe zna da pogodi kad god je to potrebno. Jovel Zusman je imao solidnu godinu u berlinskoj Albi gde je bio najbolji defanzivac i kao takav neko je ko može bez problema da čuva najbolje igrače protivničke spoljne linije. Pod košem nema toliko kvaliteta, ali se najviše izdvaja Roman Sorkin. Veoma talentovan centar koji može da napravi štetu pod koševima zbog svojih dugačkih ruku i talenta.

Pored mladih nada tu su dve stare kajle Gaj Pnini i Gal Mekel. Najstariji pojedinci u timu planiraju da se penzionišu posle Evropskog prvenstva i ta priča je propraćena sa velikom pažnjom u Izraelu. 

Zanimljivo, istorija kaže da Izrael ima pozitivan učinak na prethodnim kontinentalnim takmičenjima protiv svih rivala iz grupe osim Srbije. Sa Finskom skor je 7-2, sa Češkom je 4-1, 7-4 sa Holandijom, 6-3 sa Poljskom i 2-2 protiv Srbije.

Prijateljske utakmice

8. avgust: Izrael - Oburn (NCAA) 95:86

12. avgust: Gruzija - Izrael 96:104

13. avgust: Gruzija - Izrael 68:81

16. avgust: Izrael - Rumunija 112:61

18. avgust: Izrael - Rumunija 105:61

Kvalifikacije za Mundobasket

25. avgust: Finska - Izrael 79:73

28. avgust: Izrael - Švedska


POLJSKA – PORODIČNA DRAMA U CENTRU PAŽNJE

Nakon prošlogodišnjih kvalifikacija za Olimpijske igre verovalo se da će Majk Tejlor ostati na čelu reprezentacije. Iako je deklasirana od Slovenije i Litvanije, jasno je bilo da Poljska ne može da se meri sa dva evropska giganta. Tejlor je čak bio u pregovorima za novi ugovor, a onda je sve puklo. Umesto njega stigao je hrvatski stručnjak Igor Miličić što je dovelo da se košarkaška javnost u Poljskoj gotovo polarizuje. Deo je verovao da je potez dobar i opravdan, deo da mu nedostaje iskustva da bi vodio nacionalnu selekciju, dok su mu mediji u Poljskoj zamerali i na velikom egu i nepoštovanju najboljih igrača. I pored toga, kao neko ko je u karijeri važio za pametnog igrača, promenio je košarkaške tokove u Poljskoj, uneo nove ideje, počeo da primenjuje moderne košarkaške sisteme u napadu i kombinovanu odbranu...

Na predstavljanju Miličić je imao velike planove o preporodu poljske reprezentacije i prva odluka bila mu je da ne pozove nijednog igrača u svojim tridesetim godinama na novembarske kvalifikacije za Mundobasket. Sastavio je tim od prosečnih domaćih igrača bez gotovo ikakvog internacionalnog iskustva, iako su to bili košarkaši u rasponu od 25 do 28 godina. Već na startu pretrpljeni su porazi od Nemačke i Izraela. Ništa bolji nije bio ni februarski “prozor“, pošto je izgubljena prednost u međusobnim okršajima sa Estonijom. Tada je Miličić pokušao da ugasi požar vraćanjem starih igrača nazad, ali nije dobio njihovu blagonaklonost. Neki nisu mogli da se vrate iz privatnih razloga, neki su se vratili s tim da nisu imali isti entuzijazam kao ranije. Sve to uticalo je da se Poljska u junsko-julskom okupljanju drži za slamku spasa pobedom nad Izraelom, ali je poraz od realno jače Nemačke doveo do toga da ekipa završi kvalifikacije za Svetski kup i preseli se u pretkvalifikacije za Evrobasket 2025. godine što je označeno kao katastrofa.

Zbog toga niko u Poljskoj ne zna kako da se postavi prema ovoj ekipi, jer učešće u Grupi D može da ode na obe strane – da se završi sigurnim plasmanom u nokaut fazu, ili da pretrpi možda i sve poraze. Možda i najveći problem ove selekcije je nedostatak komunikacije između selektora i većine igrača. Zanimljivo, kako se može čuti najbolji odnos Miličić ima sa Mateušom Ponitkom, čija je porodična drama sa bratom Marcelom i njihovim roditeljima postala centralna tema svih razgovora i značajno narušila mir u svlačionici. Ponitka je u odličnoj formi i uspeo je da prebrodi javnu svađu sa najbližima i posveti se isključivo košarci, što je dobra stvar za Poljsku.

Uz Ponitku sve će se u igri Poljske vrteti oko dobro poznatog imena Ej Džej Slotera, dok je Mihal Sokolovski zanimljivo ime jer može da pokrije gotovo sve pozicije na terenu. Srpska košarkaška javnost dobro je upoznala Oleka Balcerovskog tokom boravka u Megi. Zanimljivu priču ima Jakub Šenk, 28-godišnji plejmejker koji bi trebalo da dobije minute u reprezentaciji. Svojevremeno je važio za veliku nadu poljske košarke, ali nije dugo mogao da mrdne iz njegovog kluba Šćećina. Miličić mu je davao minute tokom kvalifikacija za Mundobasket. Posle boravka u francuskoj drugoj ligi on je odlučio da potpiše za Tur koji je sada trećeligaš! Uprkos tome važi za igrača sa velikim egom, nije toliko dobar u odbrani, ali kod Miličića ima mesto.

Ekipa je mnogo izgubila sa odlaskom Džeremija Sohana iz ekipe. Deveti pik sa ovogodišnjeg drafta odlučio je da se povuče naprasno iz reprezentacije i posveti individualnom radu, što je mnoge šokiralo jer se od njega mnogo očekivalo.

Posle osmog mesta na Svetskom kupu u Kini, Poljska je trebalo da napravi sledeći korak napred ili se bar ustali, sada se nalazi rastrzana u problemima koji čak i nemaju mnogo veze sa košarkom. Nepredvidivi i opasni...

Prijateljske utakmice

12. avgust: *Poljska - Ukrajina 60:88

14. avgust: Turska - Poljska 94:78

17. avgust: Grčka - Poljska 101:78

18. avgust: *Turska - Poljska 86:87

19. avgust: *Gruzija - Poljska 76:87

Poljska se nije plasirala u drugu rundu kvalifikacija za Mundobasket

EVROBASKET DANAS

14.00: (2,30) Izrael (14,5) Finska (1,70)

14.15: (1,35) Ukrajina (16,0) Velika Britanija (3,50)

17.00: (3,90) Hrvatska (16,0) Grčka (1,30)

17.30: (2,70) Poljska (14,5) Češka (1,60)

21.00: (1,05) Italija (27,0) Estonija (10,0)

21.00: (1,90) Srbija (hen -23,5) Holandija (1,90)



tagovi

Lauri Markanenkošarkaška reprezentacija FinskeJam MadarDeni Avdijakošarkaška reprezentacija IzraelaMateuš PonitkaTomas SatoranskiJan VeseliKošarkaška reprezentacija Češkekošarkaška reprezentacija Poljskekošarkaška reprezentacija HolandijeEvrobasket 2022Sasu SalinPeteri Koponen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara