Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)
Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)

Evrokup: Alimpijević stao na put i Cedevita Olimpiji; Lokomotiva ubedljiva, Motli sjajan

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.11.21. | 20:36

Bursa vezala drugu pobedu i nanela prvi poraz Ljubljančanima, sastav iz Krasnodara maksimalan

Posle nešto turbulentnijeg starta sezone, košarkaši Bursaspora nastavljaju da dele lekcije. Sve je počelo trijumfom nad Fenerbahčeom u ligi, a sada je četa Dušana Alimpijevića vezala i dve pobede u Evrokupu - nakon Venecije pala je i Cedevita Olimpija. Ekipa Jurice Golemca nije uspela da ostane maksimalna, pa je posle trijumfa nad Gran Kanarijom i Burgom završila na kolenima - 84:93.

Sastavu iz Ljubljane ne cvetaju ruže u ABA ligi, ali je zato u Evrokupu imala dva jako bitna trijumfa. Sada je pretrpela poraz u Istanbulu, a ponovo je, kao i nedavno u okršaju sa Zvezdom, ispustila prednost stečenu u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Stekli su košarkaši Cedevita Olimpije pet poena viška posle rezulatske klackalice u uvodnih 10 minuta. Nisu ipak uspevali da se odlepe, da bi Bursa serijom 14:2 došla do preokreta i sedam poena viška. Trgli su se gosti i do velikog odmora smanjili zaostatak, a već početkom drugog poluvremena stigli i do prednosti. Usledio je novi pad, pa Bursa stiže i do dvocifrenog vođstva sredinom treće deonice. Na startu poslednjeg kvartala razlika je narasla i do 16 poena, pa je postalo prilično jasno da se Ljubljančanima crno piše. Uspeli su da uvedu utakmicu u nešto neizvesniju završnicu, ali nisu prišli dovoljno da ugroze ozbiljnu prednost rivala, te su morali da priznaju poraz.

Najveće zasluge za treći trijumf Burse u poslednja četiri meča u svim takmičenjima idu na račun mladog centra Kevarijusa Hejsa. Bivši igrač Asvela je meč okončao sa 21 poenom i 11 skokova (indeks 33). Olerik Frimen je ubacio pola koša više, dok su dvocifreni bili i David Dudžinski (13p) i novajlija Entoni Braun (10p).

Cedevita Olimpiju je sa 22 poena predvodio Jaka Blažič, sa po 16 su ga ispratili Džejkob Pulen i Markus Kin, dok je Zek Ogast dodao 11 poena uz sedam skokova.

Dok je Cedevita ostala bez savršenog učinka u trećem kolu, Lokomotiva je nastavila putem nepobedivosti. Sastav Jevgenija Pašutina je u Krasnodaru bio bolji od Metropolitana - 99:85.

Do trećeg trijumfa u sezoni, jednog od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa predvodio je sjajni Džonatan Motli. Debitant u takmičenju je susret okončao sa impresivnih 30 poena i 11 skokova. Dodao je i tri asistencije, za dva šutirao 12/16, sve to za indeks korisnosti 38. Izgleda da imamo MVP-a kola.

Ispratili su ga Erik Mekolum sa 18 poena uz po tri skoka i asistencije, dok su po 15 ubacili Darijus Tompson (11as, 6sk) i Andrej Martijuk. U poraženom sastavu se još jednom istakao Vil Kamings. Iskusni Amerikanac je flertovao sa tripl-dablom i to uz 24 postignuta poena (9as, 7sk). Bivši igrač Panatinaikosa i Virtus Bolonje Vins Hanter dodao je 21 poena uz 12 skokova. Dvocifreni sa po 12 poena i Miralem Halilović, kao i Džordan Mekre.

EVROKUP, TREĆE KOLO

Utorak

Turk Telekom - Slask 89:73

Hamburg - Andora 91:97

Burg - Promiteas 92:62

Trento - Lijetkabelis 61:77

Partizan - Huventud 68:67

Sreda

17.30: Lokomotiva Kubanj - Levaloa 99:85

18.00: Bursa - Cedevita Olimpija 93:84

19.00: Budućnost - Virtus Bolonja U TOKU

19.30: Ulm - Venecija U TOKU

20.30: Valensija - Gran Kanarija U TOKU




tagovi

BursasporDušan AlimpijevićCedevita OlimpijaJurica GolemacJaka BlažićKK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara