Đoković: Izvukao sam se kao Hudini

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.02.20. | 20:49

Žao mi je Monfisa, priznao Novak

Vrlina Novaka Đokovića je da nema problem da prizna kada odigra slab meč, kada se volšebno sa ivice poraza vrati i preokrene rezultat. Tako je bilo i danas u Dubaiju, kada je spasao tri meč lopte koje je imao Gael Monfis i na kraju dobio polufinalni duel (2:1).

A, Francuz nikad nije bio bliži da upiše prvu pobedu u dosadašnjih 17 međusobnih duela sa Đokovićem. Imao je trijumf na dohvat ruke – nije uspeo.

Izabrane vesti

Na konstataciju novinara odmah posle meča da se izvukao poput nekadašnjeg najboljeg svetskog mađioničara Hudinija, Novak je uz osmeh potvrdio konstataciju.
Lepo ste rekli, pravi beg u stilu Hudinija. Bio je Monfis bolji igrač tokom dva seta. Imao sam sreću da pronađem način da se vratim u igru, imao sam set lopte u završnici seta. Gael je igrao fantastično, odavno nije bio ovako dobar. Teško ga je bilo probiti. Ja igram dobru odbranu, njegova je bila fenomenalna. Žao mi ga je, ali je bio sjajan meč”, rekao je Đoković.

Dok je Francuzu zadrhtala ruka kada je bio nadomak trijumfa, srpski as je još jednom pokazao da kao nijedan igrač na svetu ima čelične nerve i ne pada ni kada se čini da je poraz neminovan.
Ovo je bio jedan od mečeva kada sam morao da budem smiren u bitnim momentima, da strpljivo čekam svoju šansu i da je iskoristim. Nisam imao mnogo uspeha sa set loptama, sedam sam propustio u završnici drugog seta. U taj-brejku je vodio sa 6:3, nadao sam se da neće ubaciti prvi servis, to se i dogodilo. Dobio sam šansu da igram duže razmene i iskoristio sam je. U trećem se povredio, nije mogao da zadrži nivo igre iz prva dva. Nadam se da će se brzo oporaviti, jer kada igra ovako onda je među najboljima na svetu”.

Vremena za neki veći predah nema, Đoković će već sutra igrati protiv Stefanosa Cicipasa za pehar u Dubaiju.
Stefanos je jedan od lidera mlađe generacije. Posvećen je, talentovan, harizmatičan momak. Poznajem ga nekoliko godina. Kada je bio među juniorima moglo je da se vidi da će biti među najboljima. Ima veliki potencijal i svetlu budućnost. Igra sjajan tenis, dosta samopouzdanja. Sledi finale, jedan meč, nadam se da će tribine biti pune”, poručio je Đoković.

Srbin i Grk su do sada četiri puta odmerili snage i rezultat je 2:2 u pobedama, s tim što je jedini susret u finalu pripao Đokoviću, prošle godine u Madridu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara