Prvi Čukin poker u sezoni, Birmančević izgurao Brđane iz krize do četvrtog mesta

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.03.20. | 20:02

Spartak položio oružje već u prvom poluvremenu

Ume nekad bude previše posesivan sa loptom u nogama, ali da zna da joj tepa - zna. Veljko Birmančević je golom i asistencijom izgurao Čukarički iz krize i utabao mu put do uverljivih 4:1 protiv Spartaka u 25. kolu Superlige i makar privremenog povratka na četvrto mesto na tabeli.

Možda i više od toga stručni štab Aleksandra Veselinovića mogao bi da bude zadovoljan zbog izvresne realizacije, pošto nije bila jača strana Čuke ove sezone. U prolećnom delu sezone tri puta „nula“ i ona dva gola u pobedi nad Voždovcem, a večeras prvi „poker“ u 2020.

Izabrane vesti

Iako to nije bila toliko briljantna partija Čuke na klizavom terenu na Brdu, čak i u tom tom prvom poluvremenu - kada smo videli tri gola - domaći su, kao i rival uostalom, dosta grešili i u jednostavnim elementima. Gledali smo rastrzanu igru, na momente brzopletu, ali je Veselinovićev tim šanse koristio neuobičajeno sigurno. Spartak nije i brzo se našao na konopcima.

Prvo izgubljena lopta Lazara Tufegdžića na sredini terena, Asmir Kajević i Stefan Kovač su je brzo doturili do Birmančevića, a on je sa velikom dozom samopouzdanja plasirao u dalji ugao gola Filipa Dujmovića i Spartak je načet.

Možda bi sve bilo drugačije da je pri golu zaostatka Stefan Denković - najkonkretniji igrač gostiju - uspeo da sa peterca pogodi mrežu i izjednači rezultat, ali kako je tukao preko gola usledila je momentalna kazna. U 32. minutu opet su Subotičani ostavili Birmančevića u situaciji „jedan na jedan“, a tad je najopasniji. „Stradao“ je David Dunđerski, Birmančević je gađao Slobodana Tedića na petercu, a mladi napadač pod ugovorom sa Mančester Sitijem se spretno snašao i to je bilo 2:0.

Da sve bude gore po Spartak već u 37. minutu trenutak slave dočekao je i treći Čukin klinac koji je ove sezone skrenuo pažnju na sebe. Milutin Vidosavljević je prvi natrčao na ničiju loptu, Dunđerski je krenuo otvorenim đonom, sudija Miloš Đorđić svirao penal, a Marko Docić ga pretvorio u 3:0.

Bila je to tačka s koja nije bilo povratka. Ne za Spartak, koji je u nastavku zaigrao otvorenije, ali tad se već Čuka nakupila samopouzdanja i igrala bez grča. Docić je dirigovao, Stefan Kovač menjao tempo, Tedić se vraćao da primi loptu i odloži je gde treba - u tom je segmentu možda i najbolji u ligi - ali nakon što su domaći propustili dve mrtve šanse, možda su se i previše opustili, pa je Denković bar nagrađen za trud počasnim pogotkom za Spartak. Nije to bilo dovoljno ni da ugrozi vođstvo Čuke, tek da ne bude dileme dvometraš Stefan Šapić glavom je pogodio za 4:1 i krunisao sasvim solidno izdanje.

Posle pet poraza u poslednjih šest kola ova tri boda značiće ekipi Aleksandra Veselinovića. Izlazak na evropsku scenu taman što je počeo da joj izmiče iz ruku. S tim da se borba tek zahuktava. Ako misle na Brdu da izdrže nalete TSC-a i Radničkog moraće ovako iz nedelju u nedelju, pa čak i bolje, jer nije ovaj rezultat baš najrealniji prikaz odnosa snaga na terenu, ali... Kad šutevi završavaju u meti sve je mnogo lakše, a baš to je ove sezone često nedostajalo Brđanima. Kao što je večeras nedostajalo Spartaku,

Notiraćemo još i da je mladi kolumbijski reprezentativac Dilan Ortiz upisao prve minute u Superligi kad je u 85. minutu zamenio Stefana Kovača.

------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

ČUKARIČKI - SPARTAK 4:1 (3:0)
/Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37pen, Šapić 71 - Denković 66/

Stadion: Čukaričkog
Sudija: Miloš Đorđić

Čukarički: Petrović - Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović - Docić, Kovač (od 85. Dilan) - Vidosavljević (od 71. Ndiaje), Kajević, Birmančević - Tedić (od 89. Mićin)
Spartak: Dujmović - Milošević, Tekijaški, Otašević, Dunđerski (od 46. Šormaz) - Jočić, Marčić - Denković, Vidaković, Srećković (od 45. Jovanović) – Tufegdžić.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

Čukarički – Spartak 4:1 (3:0)
/Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37pen, Šapić 71 - Denković 66/

 

Subota
16.00: (1,65) Radnik (3,80) Javor (5,50)
16.00: (3,70) Rad (3,40) TSC (2,05)
16.00: (1,80) Napredak (3,45) Proleter NS (4,80)
16.00: (13,0) Mačva (6,50) Crvena zvezda (1,22)
16.00: (1,35) Vojvodina (4,90) Mladost Lučani (9,50)
20.00: (1,38) Partizan (4,70) Radnički Niš (8,50)

Nedelja
14.00: (2,50) Inđija (3,30) Voždovac (2,85)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara