Svetislav Pešić (© Star Sport)
Svetislav Pešić (© Star Sport)

Fali petorka na treningu Srbije

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.06.22. | 18:12

Svetislav Pešić je okupio ekipu u Areni gde se počinje sa treninzima

Počela je nova reprezentativna akcija, selektor Svetislav Pešić okupio je ekipu koja je počela sa trenininzima u Areni, ali sa prvobitnog spiska fali pet igrača.

Naime, na treningu nema Nikole Jovića koji je u Sjedinjenim Američkim Državama zbog drafta, baš kao i Balša Koprivica koji trenira sa Detroitom, Miloš Teodosić je na zasluženom odmoru, Uroša Trifunovića muči povreda, dok Danilo Anđušić još uvek igra finalnu seriju u dresu Monaka protiv Asvela.

Izabrane vesti

To znači da su na treningu Srbije: Aleksa Avramović (Partizan), Aleksa Uskoković (Mega), Aleksa Novaković (Borac), Ognjen Jaramaz (Bajern), Vanja Marinković (Baskonija), Dejan Todorović (Kanari), Nemanja Dangubić (Partizan), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Golden Stejt), Boriša Simanić (Mega), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Filip Petrušev (Efes), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Marko Pecarski (Borac), Boban Marjanović (Hjuston).

U subotu, 25. juna, reprezentacija Srbije putuje za Niš gde će nastaviti sa pripremama. U sredu, 29. juna, tim Srbije putuje iz Niša za Rigu, gde će 30. juna igrati protiv Letonije. Nakon utakmice, reprezentacija se vraća u Niš gde će 3. jula od 21 čas dočekati reprezentaciju Belgije.

Orlovi su trenutno na deobi prvog mesta Grupe A sa Letonijom i obe ekipe već su obezbedile plasman u finalnu fazu. U poslednjoj fazi kvalifikacija ekipe iz ove grupe ukrštaju se sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije, a samo će tri od šest timova izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje će se održati u Japanu, Filipinima i Indoneziji.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeUroš TrifunovićBalša KoprivicaMiloš TeodosićSvetislav PešićKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara