©fiba.basketball
©fiba.basketball

FIBA Liga šampiona: Dva španska četvrtfinala, Džikić protiv AEK-a na putu ka Fajnal foru

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.03.23. | 14:23

Održan žreb četvrtfinala sve popularnijeg FIBA takmičenja

U Kući košarke u Švajcarskoj održan je žreb četvrtfinala FIBA Lige šampiona. Izvesno je da će dva tima učestvovati na Fajnal foru, pošto se Tenerife ukrstio sa Manresom, a Unikaha sa Mursijom.

Preostala dva para čine nemački Bon i Strazbur, kao i Hapoel Jerusalim, koji sa klupe predvodi Aleksandar Džikić i atinski AEK.

Izabrane vesti

Prednost domaćeg terena imaju prvi pomenuti timovi, odnosno Tenerife, Unikaha, Bon i Hapoel - kao pobednici grupa u Top 16 fazi. Od pomenutih je samo nemački predstavnik imao maksimalan učinak, dok su ostali pretrpeli po jedan poraz.

Četvrtfinalni dueli otpočeće 4. aprila, a igraće se na dve dobijene. Logično, timovi koji imaju prednost domaćeg terena prve mečeve i eventualne majstorice igraće pred svojom publikom.

Drugi mečevi su zakazani za 11. ili 12. april, a ukoliko dođe do trećih duela, oni će biti odigrani 18. ili 19.

Kada budu poznati svi učesnici Fajnal for, krajem aprila održaće se novi žreb u gradu kojem bude dodeljeno domaćinstvo. Spekuliše se da bi to mogli da budu Jerusalim ili Malaga, a jasno je da će im šanse za dobijanje domaćinstva skočiti ako Hapoel ili Unikaha obezbede mesto na završnom turniru.


tagovi

FIBA Liga šampionaUnikahaKK TenerifeMursijaManresaHapoel JerusalimKK Bonkk StrazburKK AEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara