Čarli Mur (Foto: MN Press)
Čarli Mur (Foto: MN Press)

FMP-ov novajlija jasan pred polufinale Kupa: Ja sam Čarli Mur i moram da igram svoju igru, biće teško protiv Mege

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.02.23. | 10:49

Matej Rudan ističe da će ekipa Marka Baraća biti spremna za okršaj sa Panterima, iako nije zadovoljan partijom u četvrtfinalu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Žreb je spojio Crvenu zvezdu i Partizan Mozzart Bet u polufinalu i tako otvorio prozor drugim ekipama da se domognu finala. Očekivano, večiti su zakazali megdan (21.00), a pobednik četvrtog ovosezonskog derbija za Žućkovu levicu će se boriti protiv boljeg iz okršaja između FMP Železnika i Mege (17.00).

Izabrane vesti

Najpre je ekipa Marka Baraća savladala Vojvodinu 75:62, dok je sinoć FMP bio bolji od Metalca 91:76. Tako će se Mega sastati sa Panterima na pretposlednjem stepeniku i to drugi put, pošto su ova dva tima ukrstila koplja i u polufinalu 2014. godine (Mega slavila sa 93:85 sa Jokićem i Micićem u timu). Još samo jednom su se ukrstili na Kupu, u četvrtfinalu 2015. godine kada je takođe Mega slavila 92:85.

Ekipa Nenada Stefanovića je možda i nešto teže od očekivanog savladala Metalac na startu turnira, a ključnu ulogu, uprkos lošem otvaranju, odigrao je novajlija Čarli Mur. U tek drugoj utakmici od dolaska preuzeo je odgovornost i sa devet poena u poslednjih par minuta trasirao Panterima put ka pobedi.

Sakupio je 16 poena, tek tri manje nego na debiju u ABA ligi protiv Cedevite Olimpije (19), gde je takođe najveći broj postigao i završnici.

"Osećam se veoma dobro. Dali smo sve od sebe, došli do pobede i kada je tako uvek je dobar osećaj. Ipak, nisam presrećan jer sam odigrao dobro samo na kraju. Moram da počnem da igram agresivno i čvrsto od početka, naravno i u završnici, ali dok god pomažem timu da dobija utakmice, sve je u redu", rekao je 25-godišnji Amerikanac za Mozzart Sport.

Stigao je iz belgijskog Mons Enoa i prvi utisci su odlični.

"Svi su sjajni, organizacija je vrhunska. Trener i saigrači su me odlično prihvatili, svi su veoma pozitivni i mnogo mi pomažu otkako sam došao, bodre me. Svesni su da još učim, ali zasad je sve kako treba, uživam".

Njegov prethodnik Trent Frejzer je žario i palio ABA ligom pre odlaska u Zenit, ali Mur ne oseća nikakav pritisak i želi da ostavi svoj pečat u Železniku.

"Ne osećam ni najmanji pritisak. Na meni je igram svoju igru, ne mogu da razmišljam ko je bio pre mene. Ja sam Čarli Mur i moram da igram kako ja igram, da izađem na parket i pomognem timu da dođe do pobede".

Danas će tek treći put obući opremu Pantera i biće u prilici da izbori finale, prvo za FMP od 2011. godine.

"Očekujem tešku utakmicu. Mega je dobar tim koji će dati sve od sebe, kao i mi. Polufinale je i biće napeto, svi će biti fokusirani i rešeni da dođu do pobede. Idemo utakmicu po utakmicu, ali ne bi bilo loše da dođemo do finala kupa", zaključio je Mur u razgovoru za naš portal posle pobede nad Metalcem.

Jasno je da Stefanovićevu ekipu čeka težak zadatak. Najpre jer je razmak između četvrtfinala i polufinala svega 18 sati, pa mladi stručnjak neće danas ni odraditi trening sa timom, kako bi njegovi izabranici sačuvali što je više svežine moguće. Pritom, Mega je u odličnoj formi, dobila je šest od poslednjih sedam utakmica na oba fronta oborila rekord ABA lige sa po 100 ili više postignutih poena na tri vezana gostovanja. Na kraju, imala je i juče kompletan dan za odmor i pripremu susreta.

Matej Rudan (Foto: MN Press)Matej Rudan (Foto: MN Press)

Jedan od košarkaša od kojih najviše očekuju u redovima Mege je i hrvatski internacionalac Matej Rudan. Igrač minhenskog Bajerna na pozajmici u Beogradu igra u sjajnoj formi u poslednje vreme.

Dobio je ozbiljnu ulogu u ekipi Marka Baraća i vremenom pruža sve bolje partije.

"To je bio i plan. Da dođem na dvogodišnju pozajmicu i u drugoj dobijem ozbiljne minute. Kako sezona odmiče igram sve bolje. Samo da nastavim dobro i videćemo šta će biti na kraju", pričao je Rudan za Mozzart Sport.

Prija mu saradnja sa najmlađim trenerom u ABA ligi, Baraćem.

"Imamo dobru saradnju. Iako je mlad trener, ima veliko znanje, a izgleda kao i da ima veliko iskustvo, što se vidi prema našim rezultatima u poslednje vreme".

Susret sa Vojvodinom je okončao sa 12 poena i četiri skoka, ali nije previše zadovoljan.

"Nismo briljirali ni u jednom segmentu, bukvalno sve treba da popravimo. Pobeda je najbitnija, manje kako se do nje došlo, da li je ružna ili lepa. Izgurali smo i prošli u sledeću rundu. Zadovoljni smo, iako smo igrali ispod uobičajenog nivoa”.

FMP je u prvom delu sezone prilično ubedljivo slavio kod kuće u njihovom okršaju u ABA ligi (90:76), ali mu se Mega revanširala početkom januara (77:72) i upravo trijumfom nad Panterima pokrenula seriju odličnih rezultata. Ističe talentovani hrvatski centar da je ekipa spremna za još jedan okršaj sa Stefanovićevim timom.

"Kup je specifičan i svako svakog može da dobije, nema izrazitih favorita i svaka utakmica je veoma teška. Bićemo spremni", zaključio je Rudan za naš portal.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

Mega - Vojvodina 75:62

/Rori 13 - Beslać 23/

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac Mozzart 89:64

/Vidloza 18 - Radonjić, Gagić 14/

FMP - Metalac 91:76

/Valinskas 20 - Džorden 19/

POLUFINALE

Petak

17.00: Mega - FMP

21.00: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda

FINALE

Subota u 21.00

Pišu: Nikola MILORADOVIĆ i Nikola STOJKOVIĆ


tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPČarli MurKK MegaMatej RudanKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara