Đorđe Gagić i Nenad Čanak sa Ostojom Mijailovićem (© Star sport)
Đorđe Gagić i Nenad Čanak sa Ostojom Mijailovićem (© Star sport)

Gagić posle partije sezone: Volim Partizan, ali Dule me je naučio - ni u ljubavi nema puštanja

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.03.22. | 09:26

"Morao sam da popravim utisak sa prvog meča u Beogradu kada nisam mogao da se sastavim", rekao je centar Lijetkabelisa za Mozzart Sport

U sportu, kada igrate protiv bivšeg kluba, a uz sto ste i navijač, onda postoji samo jedan način da se pokaže maksimalno poštovanje - da se zapne najjače što može. To je uradio Đorđe Gagić u utorak uveče kada je sa 21 poenom predvodio Lijetkabelis do ubedljivo pobede protiv Partizana u Evrokupu. Pokazao je nekadašnji centar crno-belih da je napravio izvanredan potez kada je došao u Litvaniju, a potrefilo se da baš najbolju utakmicu odigra protiv bivšeg kluba.

Izabrane vesti

"Posle utakmice setio sam se reči Duška Vujoševića, ako nešto voliš, onda daješ maksimum. Volim Partizan i mislim da sam pokazao koliko poštujem klub kada dam sve od sebe na parketu. To je sport i to me je naučio Vujošević", počinje Gagić za Mozzart Sport i uz smeh dodaje:

"Nema puštanja ni u ljubavi... morao sam da popravim utisak sa prvog meča u Beogradu kada nisam mogao da se sastavim".

Posle meča Đorđe se pozdravio sa svima u crno-belom taboru.

"Nema nikakvog peckanja, ne želim da dozvolim sebi da neko pomisli da možda ne poštujem klub kao što je Partizan. To je moja druga kuća, zauvek. Momke u Partizanu izuzetno poštujem i uveren sam da mogu puno toga dobrog da naprave. Nemanju Dangubića dugo poznajem još iz dana u Hemofarmu, tu je i Rade. Sa svima sam dobar, nije bilo nikakvih peckanja posle meča, samo sam se pozdravio sa svima i poželeo im puno sreće i poručio im da navijam da doguraju što dalje".

Lijetkabelis je ove sezone pravi hit na svim frontovima. U Litvaniji su dogurali do finala Kupa kada su iznenadili Lijetuvos Ritas u polufinalu, u Evorkupu su pokazali da su tvrd zalogaj svima. Ključ uspeha - selekcija Nenada Čanka.

"Sve polazi od glave, a glava ove ekipe je Nenad Čanak. Selektirao je tim perfektno. Posložio nas je da idealno funkcionišemo zajedno. Pokazali smo da smo timčina i u momentu kada smo se jedva sastavljali na treningu. U jednom momentu nas je bilo sedmorica zdravih. Idemo ratnički do kraja, pa dokle doguramo".

Čanak je put Litvanije otišao 2018. godine posle epizode na klupi Partizana. Od tada klub napreduje na svim poljima.

"Što se kaže, prava, zdrava priča. Svi imaju poverenja u Nenada. Klub iz godine u godine napreduje, od FIBA Lige šampiona pa sada do Evrokupa. Došao sam ovde na njegov poziv i mislim da nisam pogrešio. Zadovoljan sam kako sve izgleda".

Vratio se Gagić na 2012. godinu kada ga je šira košarkaška javnost upoznala. Kao talentovan centar iz Hemofarma stigao je na brušenje kod Duška Vujoševića u Partizan koji u tom momentu dominira u regionu.

"Neverovatna ekipa, ali kada sada pogledam, svi smo bili klinci koji su učili košarku. Koja su to imena bila... Milosaljević, Bogdan, Lučić, Žofri, Bertans... nestvarno. Sve nas je skupio Duško koji nas je učio o košarci i životu. On je istinska legneda. Bio je to poseban period u mom životu, tako nešto se ne zaboravlja nikada".

Posle Partizana imao je avanture u Italiji, Španiji i Turskoj... a onda povratak u Humsku.

"To je drugačija priča bila kada je Partizan u pitanju. Poziv je stigao od Nenada Čanka, a ja sam odmah prihvatio. Došao sam bio da pomognem koliko god mogu. Tada sam bio u Turskoj, klub nije uspunio svoje obaveze. Sećam se da sam samo pozvao predsednika kluba i rekao mu da ne moraju ništa da me isplate već samo da mi daju ispisnicu da mogu da se vratim u Partizan. Tako je na kraju ispalo. Imao sam bio i sastanak sa Ostojom. Bilo je i tu uspeha. Osvojili smo Kup sa Nenadom na klupi, posle i sa Trinkijerijem, drago mi je što sam učestvovao u tome i što smo pokušali da vratimo klub na pobedničke staze na kojima je bio i na kojima zaslužuje da bude, zaključio je Gagić razgovor za Mozzart Sport.



tagovi

Đorđe GagićKK PartizanLijetkabelis

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara