Mark Gasol (©Reuters)
Mark Gasol (©Reuters)

Gasol uoči otvaranja tržišta: Neka me pozovu konkurenti za titulu, nema smisla da gubim i ne uživam u igri

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 14:44

Španac postavio standard ispod kojeg neće da ide

Neće ponuda slobodnih igrača u NBA ligi biti kao neke ranije, odnosno neće biti top imena svetske košarke, ali to ne znači da ponuda neće biti raznovrsna. U njoj svoje mesto pokušava da nađe i Mark Gasol, baš kao i njegov stari brat Pau.

Trostruki Ol-star i NBA šampion iz 2019. godine ostao je bez ugovora pošto mu se završila saradnja u Torontu i od 20. novembra moći će da pregovara s kim god želi, bez ikakvih ograničenja.

Izabrane vesti

“Zvanični kontakti s klubovima počinju narednog petka. Znam da je interesovanje klubova veliko, ali dok ne budemo seli da razgovaramo, ne mogu da znam šta može da se dogodi“, rekao je Gasol.

Pre nego što se Free Agency ne otvori 20. novembra, Gasol odmah šalje vrlo direktnu poruku zainteresovanim poslodavcima – ako niste konkurent za titulu, nemojte ni da me zovete.

“To mi je jedan od prioriteta, da igram za tim koji će se boriti za prsten. Jednostavno ne vidim sebe u timu koji je u fazi rekonstrukcije, lično mi to ne bi imalo nikakvog smisla. Ne želim da za dva meseca moj tim bude preopterećen porazima i da ne mogu da uživam u igri. Volim da pomažem ekipi i pobeđujemo zajedno, zbog toga mi je borba za titulu najveći motiv“.

Dok se Mark priprema za početak nove sezone, Pau se još oporavlja od povrede stopala, a poslednju utakmicu odigrao je pre više od godinu i po dana...

“Pau se još oporavlja radi praktično svaki dan i fizički se oseća dobro. Jasno, mora fizički da se oseća dobro, da bi mogao da razmišlja o poravku. Ne mogu da kažem šta će tu biti“.

Prema svim dosadašnjim informacijama, Pau Gasol ima ideju da bude spreman za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, posle čega planira da okači patike o klin, baš kao što je to ranije danas najavio Luis Skola...

“Iskreno, ne vidim zašto ne bi nastavio da igra košarku i posle Tokija, ako se bude osećao dobro. I naravno, ako se bude psihički osećao dobro i njegova porodica bude želela to. Na kraju, svako je krojač svoje sudbine“.



tagovi

Mark GasolToronto ReptorsNBA ligaNBA Free Agencytrejd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara