Fredi Gilespi (©Strasport)
Fredi Gilespi (©Strasport)

Gilespi posle debija: Tu sam da pomognem u zaštiti obruča i na ofanzivnom skoku, Jago će biti sjajan

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 22:39

"Obožavam Beograd. Dok sam bio u Bajernu, uvek sam se radovao dolasku u jedan od moja tri omiljena grada u Evropi", dodao je Zvezdin novi Amerikanac

Crvena zvezda je nedavno predstavila Fredija Gilespija kao novo pojačanje, a američki centar je debi upisao u 13. kolu ABA lige protiv Splita. Tek na trenutke je pokazao šta može da donese igri ekipe Janisa Sferopulosa, ali se jasno videlo da je van ritma i da će mu biti potrebno još vremena da se uigra, ali i adaptira na nove saigrače i trenerove zamisli.

Ipak, krenuo je pobedom.

Izabrane vesti

"Najvažniji je što smo pobedili. Bilo je dobro naći se na terenu, uzbuđen sam što sam konačno zaigrao sa novim saigračima. U početku sam bio malo nervozan, ali generalno gledano sve je prošlo dobro", rekao je Gilespi posle susreta i osvrnuo se na svoju ulogu u timu.

Trener Sferopulos ga je okarakterisao kao odličnog defanzivca, koji igra sa visokom energijom i koji može da pomogne ekipi na oba kraja terena. Krase ga zaista zapanjujuće fizičke predispozicije sa akcentom na raspon ruku (226 centimetar).

"Mogu da doprinesem u zaštiti obruča, na ofanzivnom skoku, postavljanju blokova i mislim da se dobro uklapam. Ovi momci daju sve od sebe u svakom posedu, ozbiljno pristupaju svom poslu i to poštujem. Imamo isti identitet i mentalitet".

Istakao je da je došao u odličnu ekipu i posebno pohvalio Zvezdinog plejmejkera Jaga dos Santosa, sa kojim je delio megdan prošle sezone u Nemačkoj.

"Igrao sam protiv Jaga u Bundesligi prošle sezone i bio je sjajan. Naći će svoj ritam u Evroligi i biti odličan i tamo. Imamo dubinu, odličnu hemiju među momcima koji vole da igraju čvrsto"

Otkrio je i da mu je posebno drago što ima priliku da igra u glavnom gradu Srbije.

"Obožavam Beograd. Dok sam bio u Bajernu, uvek sam se radovao dolasku u jedan od moja tri omiljena grada u Evropi".

Zna Fredi šta se od njega, ali i čitave ekipe očekuje i deli visoke ambicije koje je klub postavio.

"Očekujem pobede. Trenutno je takva situacija da su neki momci otišli, ja sam nov i pokušavam da pronađem ritam i napredujem svakim danom. Ipak, glavni fokus je na pobedama. Takav je klub i uvek su visoka očekivanja", zaključio je Fredi Gilespi koji će na debi u Evroligi sačekati do 18. kola i utakmice sa Fenerbahčeom u Istanbulu.


tagovi

KK Crvena zvezdaFredi Gilespi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara