Izrael Gonzales (Foto: Starsport)
Izrael Gonzales (Foto: Starsport)

Gonzales o Partizanu: Adaptirali su se na našu zonu jer su pametni, imaju najboljeg trenera u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 23:40

"Otišli su nam bitni igrači i u novi projekat ulazimo sa mladim timom, da rastemo, da se razvijamo... Idemo putem koji želimo, nismo uspevali da dobijamo mečeve, ali smo se uvek borili do kraja", dodao je španski stručnjak o rezultatima Albe ove sezone

Partizan Mozzart Bet se vratio na pobednički kolosek trijumfom nad berlinskom Albom u 9. kolu Evrolige. Pred oko 19.000 navijača i Štark Areni, crno-beli su protiv poslednjeplasiranog tima elitnog takmičenja slavili 89:74 i popravili ukupan bilans na 4-5.

Nemački klub je ostao na samo jednoj pobedi iz devet mečeva, pa je sva prilika da će i ove sezone držati fenjer na najvećoj pozornici.

Izabrane vesti

"Čestitke Partizanu. Odigrali smo dobar meč, pokušali da iznenadimo Partizan zonom, naterali ga da sumnja u određenoj meri. U prvom poluvremenu smo obavili dobar posao, ali u drugom smo mašili otvorene šuteve u serijama, što je moglo da nam pomogne da budemo bliži. Imamo veoma mlad tim, radimo i nadam se da ćemo za to biti nagrađeni", rekao je trener berlinskog tima Izrael Gonzales.

Kako se Partizan adaptirao na Albinu zonu?

"Na ovom nivou je veoma teško zaustaviti tim zonom. Svi imaju dobre šutere, igrače koji čitaju dobro situacije i teško je, ali da smo pogodili šuteve u trećoj deonici, mogli smo da ostanemo u egalu. Naravno, nećemo ih sprečiti da postižu poene zonom, ali možemo da promenimo ritam, radimo druge stvari. Naravno, adaptirali su se, pametni su, imaju najboljeg trenera u Evropi. Našli su rupe u zoni, lopta im se dobro kretala u napadu, pogodili su neke trojke..."

Istakao je i da je Alba imala brojne probleme preko leta, ali i da veruje u novi projekat, ispunjen velikim brojem perspektivnih igrača.

"Počeli smo sezonu bez trojice visokih igrača. U predsezoni nismo imali dva mlada beka, od po 20 godina, jer su bili sa reprezentacijama, a nisu ni igrali, pa nisu ni došli u dobroj formi i bili su van ritma. Takođe, gradimo novu ekipu. Otišli su nam bitni igrači i u novi projekat ulazimo sa mladim timom, da rastemo, da se razvijamo... Idemo putem koji želimo, nismo uspevali da dobijamo mečeve, ali smo se uvek borili do kraja", zaključio je Gonzales.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetIzrael GonzalezŽeljko ObradovićAlba Berlin

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara