Željko Obradović (Foto: Starsport)
Željko Obradović (Foto: Starsport)

Obradović posle Albe: Nije normalno da igrači budu stalno na visini zadatka, ali ni na "nizini"

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.11.23. | 23:28

"Ako mogu taj izraz da upotrebim", dodao je trener Partizan Mozzart Beta

Košarkaši Partizan Mozzart Beta savladali su berlinsku Albu u 9. kolu Evrolige i tako se vratili na pobednički kolosek posle dva vezana poraza (Igokea i Bajern). Izabranici Željka Obradovića su u drugom poluvremenu slomili otpor berlinskog tima i na kraju slavili sa prilično ubedljivih 89:74.

Izabrane vesti

"Važna utakmica, kao i svaka u Evroligi. Jasno je da smo igrali bolje u drugom poluvremenu. Dobili smo meč zbog odbrane i jer smo igrali pametno protiv njihove zonske odbrane", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle susreta.

Kalendar je veoma naporan, povrede su sve češće, pa i oscilacije igrača. Vremena za odmor i treninge između mečeva gotovo da nema, pa je teško održati isti nivo. Crno-beli su u prva dva meseca odigrali 19 mečeva, računajući i ABA Superkup, 16 od 2. oktobra.

"Nije sigurno normalno da budu stalno na visini (zadatka, prim. aut), ali ni na nizini, ako mogu taj izraz da upotrebim. Ovo je igra koncentracije i neke stvari koje pokušavaš da radiš i utičeš na njih i ponavljaš... Moje reakcije u toku utakmice su takve da želim da pomognem svakom pojedincu i timu, zato sam i trener. Ako to izgleda kao ljutnja, što je moguće, ali to su neke stvari koje se ponavljaju iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. I to je problem. Nije problem kad neko promaši ili igra odbranu, pa mu dobar napadač da koš. Problem je, kao u prvom poluvremenu, da primamom na pozitivnom rezultatu dve otvorene trojke u tranziciji, a tim ima samo jedan faul. Znači, ne probaš ni da igraš odbranu. Sve to se promenilo u drugom poluvremenu, igrali smo pametnije. Isto su oni igrali zonu i u prvom, nismo mi to loše napadali, ali u drugom poluvremenu smo napadali neuporedivo bolje. Zato što smo imali bolji protok lopte, poluprodor i izbacivanje lopte napolje i to nam je sve dalo, omogućilo da se rasteretimo u napadu. Naravno, kada tako igraš u napadu, nemaju šansu da trče i daju ti lak koš u kontranapadu, u čemu je Alba među najboljima u Evroligi. Imaju samo jednu pobedu, ali oni znaju kako igraju i uvek su opasni. Uspeli smo u drugom poluvremenu da kontrolišemo utakmicu, čestitike igračima."

Jedan napad iz prvog poluvremena bio je recept pobedu, ali bi trebalo da bude i recept za nastavak sezone, tvrdi trofejni stručnjak.

"Bilo je mnogo bolje u drugom poluvremenu. Bilo je i u prvom kada smo stali i odigrali pametno. Bio je jedan napad, koji smo pustili igračima u poluvremenu, sa pet prodora i na kraju je igrač šutnuo sam. Izvanredan napad, nema veze što je promašio, to je način na koji treba da se igra. To smo u drugom poluvremenu radili nekoliko puta i to je to."

Osvrnuo se i na izostanke. Pored povređenog Kevina Pantera, timu nisu mogli da pomognu ni Balša Koprivica i Alen Smailagić.

"Naporno je, ali to je naš život. Problem je što se u ovoj sedmici dese dva slučaja, da Balša nije mogao da putuje sa nama - i dalje je van tima. Smailagić je imao probleme pred meč u Minhenu, hteo da pomogne timu. Došao je ovde, nije mogao da trenira. Jutros se probudio, imao povraćanje i temperaturu. U kojem stanju ćemo ići u nedelju u Ljubljanu, nemam pojma. Zvali smo ovo dete, malog Savu Drezgića, da budemo makar sa 12 igrača".

Novajlija Bruno Kaboklo već na startu mandata pruža dobre partije. U Minhenu je bio odličan, a u tek trećoj utakmici u crno-belom dresu postigao je sedam poena, uz pet skokova i dve ukradene lopte, za indeks korisnosti 13.

"Veoma korektno za taj kratak period koji je sa nama. Ima tu još stvari u kojima svi pokušavamo da mu pomognemo, što se tiče taktike, igre u odbrani, kad šta radimo, ali probamo da svodimo igru u napadu na nešto najprostije, da bi i on mogao da ukači. Odličan momak, svi su ga prihvatili i već nam je pomogao i pomagaće, nema nikakve dileme", zadovoljan je Obradović, koji se za kraj konferencije zahvalio navijačima:

"Ponovo prave neverovatnu atmosferu, Arena ispunjena... Nosili su ekipu, hvala im. Sve ovo ima smisla samo sa njima takvima i nadam se da ćemo nastaviti da se borimo za njih pre svega".


tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara