Drejmond Grin (©AFP)
Drejmond Grin (©AFP)

Grin ima pik na evropske igrače?

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 16:33

Gilbert Arinas i Nik Jang povezali da košarkaš Golden Stejta targetira strance, pretežno evropske igrače u NBA

Prevršio je Drejmond Grin svaku meru tokom utakmice sa Finiks Sansima. Po ko zna koji put. Udario je bez ikakvog razloga Jusufa Nurkića po licu, momentalno zaradio isključenje, a potom i neodređenu suspenziju.

Naravno, nije se oglašavao nakon što je 18. put kažnjen za ispad sličan prethodnim (niko nema više suspenzija u NBA), ali je zato igrač koji je pre njega takođe zaradio suspenziju na neodređeno, rekao šta mu je na umu.

Izabrane vesti

Gilbert Arinas je svojevremeno na isti način bio sankcionisan zbog unošenja vatrenog oružja (pištolja) u svlačionicu Vašington Vizardsa. Na kraju je propustio 50 utakmica.

On je pronašao nit koja povezuje nekoliko Grinovih ispada i maltene ga podržao. Naime, praktično su tri poslednja incidenta četvorostrukog NBA šampiona povezana sa evropskim igračima. Prošle sezone je u plej-ofu zgazio Domantasa Sabonisa iz Sakramenta, a onda je u tekućoj pre udaranja Nurkića davio Rudija Gobera iz Minesote.

"Znam šta Drej radi. Rešava ove Evropljane jednog po jednog. Mediji ih guraju, a on ih davi i uzvraća udarce. Radi ti ono svoje", rekao je Arinas i izvazvao lavinu, naravno, negativnih komentara na društvenim mrežama.

U priču se uključio i Nik Jang, koji je ipak bio više kritički nastrojen prema sunarodniku.

"On je tip koji se služi jeftinim udarcima, ali ima tendenciju da takve stvari radi Evropljanima. Pravi frku isključivo strancima. Ima mnogo UFC-a u njemu", dodao je Jang.

Vreme je da se pronađe neko rešenje za Grinovo ponašanje, jer je ovakvim ispadima ukaljao imidž dobrog košarkaša i lidera, koji ga je krasio zbog izvrsnih izdanja u šampionskim pohodima Ratnika iz San Franciska.

U nastavku možete pogledati i četvorominutnu kompilaciju njegovih najprljavijih poteza (ne i svih).



tagovi

Drejmond GrinDomantas SabonisRudi GoberJusuf NurkićGilbert ArenasNik JangGolden Stejt Voriors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara