Marko Gudurić u dresu Srbije (©Star Sport)
Marko Gudurić u dresu Srbije (©Star Sport)

Gudurić pred povratkom u Fenerbahče, čeka se konačna odluka Memfisa

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 10:07

Srpski reprezentativac nadomak zaduživanja opreme istanbulskog kluba po drugi put u karijeri

Marko Gudurić nalazi se samo na dva koraka do povratka u Fenerbahče, saznaje MOZZART Sport.

Da bi se srpski reprezentativac zvanično vratio u Evropu i po drugi put u karijeri potpisao ugovor s istanbulskim klubom preostalo je da se dogode još dve stvari – da dobije raskid ugovora sa Memfisom i zatim žvrljne autogram na papire kada sleti na Bosfor. Naravno, pod uslovom da ga u periodu od 48 sati od momenta rastanka nijedan klub iz NBA lige ne pokupi. Ako se to ne dogodi, u Feneru ga čeka saradnja do kraja sezone, uz opciju automatskog produžetka na još dve godine, saznaje MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Marko Gudurić s Memfisom ima garantovani ugovor za takmičarsku 2020/21, po kojoj treba da zaradi tačno 2.750.000 dolara i u slučaju da ga uprava Grizlija otpusti pripašće mu kompletna svota novca. I to je sada ključni momenat, jer vrhuška kluba iz Tenesija još razmišlja da li da pusti Gudurića ili ne. Levoruki šuter je znatno bliži odlasku, nego ostanku, što se danima unazad najavljuje u američkim medijima. Podsetimo, kolumnista portala The Athletic i bivši potpredsednik košarkaških operacija Memfisa Džon Holindžer je nedavno najavio rastanak kluba sa igračem čije “ime počinje na ’Mar’, a završava se sa ’o’“. Ubrzo je otpušten Mario Hezonja koji je stigao krajem novembra u trejdu tri kluba, a Holindžer je potom najavio da je “sledeći najverovatnije Gudurić“. Podsetimo, Holindžer je uoči ovogodišnjeg NBA drafta otkrio da je Aleksej Pokuševski već dogovorio saradnju sa Oklahomom, što se na kraju i obistinilo.

O interesovanju Fenerbahčea pisalo se u evropskoj javnosti, ali je posle inicijalne informacije da postoji interesovanje sve utihnulo. Sada je transfer blizu realizacije.

Gudurić je u Memfis stigao poslednjeg dana jula prošle godine, kada je potpisao na dve godine. U svojoj debitantskoj sezoni skupio je 44 utakmice uz prosek od 3,9 poena na 39,5 odsto šuta iz igre, te 1,7 skokova i jednu asistenciju. U Fenerbahčeu je proveo dve godine, a u poslednjoj je beležio 9,4 poena, 2,2 završna dodavanja i 1,9 uhvaćenih lopti po utakmici u Evroligi.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (@nikolaS_msport)



tagovi

Memfis GrizlisNBA ligaEvroligaFenerbahče BekoMarko Gudurić

Obaveštavaj me

Evroliga
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara