Humanitarni tiket u podne: Marin Sedlaček tipuje za Udruženje građana za pomoć obolelima od mijelofibroze

Vreme čitanja: 5min | čet. 29.03.18. | 12:00

Trener, skaut i stručni konsultant na plemenitom listiću kombinovao elitne košarkaške utakmice!

Marin Sedlaček je srpski košarkaški trener i skaut. Trenutno radi kao međunarodni skaut za Filadelfiju Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA).
Marin je krajem sedamdesetih bio član košarkaškog tima Crvene zvezde i započeo je trenersku karijeru sa 20 godina.  Diplomirao je kao košarkaški trener na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu u Beogradu 1984. godine.  
Trenirao je na FIBA akademiji u Puli od 1987. do 1990. godine. Takođe je radio kao glavni trener Hemofarma i švedskog kluba Alvik , a kao pomoćni trener Crvene zvezde Moke Slavnića. Bio je i pomoćni trener u Partizanu kod Vladislava Lala Lučića.
Sedlaček  je bio direktor kampova za košarku bez granica za Evropu (2001-13) i Ameriku (2005-07), asistent trenera Vorld Select tima na Nike Hoop Summit (1998-2018) i direktor Nike Euro Campa (1997. -99). Marin je bio i FIBA instruktor od 1989. godine i vodio preko 50 klinika širom sveta u toj ulozi. Od 2003. je međunarodni skaut za NBA timove Memphis Grizzlies i Philadelphia 76ers. Kada je u Beogradu često se pojavljuje kao stručni konsultant na RTS-u.

Na plemenitom tiketu naš gost bavio samo košarkom, a prva na redu je utakmica Evrolige, HIMKI – FENERBAHČE. Tim iz Podmoskovlja je u prošlom kolu ubedljivo poražen na domaćem parketu od svojih sugrađana, košarkaša CSKA. Međutim, Šved i družina su spremni da uzmu skalp trenutnom šampionu Evrope, turskom Feneru. Ekipa Željka Obradovića i ove sezone pruža maestralne partije, i ima ogromne šanse da odbrani titulu.

Izabrane vesti

,,Tim iz Istanbula je favorit i zato igram 2“.

Sledeći na redu je meč koji će biti odigran u Nemačkoj između domaće BAMBERGA i ARMANI MILANA. Domaći tim ne pruža tako ubedljive partije kao prošle godine, ali i dalje predstavlja ozbiljnog konkurenta, naročito kada igra kod kuće. Milanezi su u lošoj seriji od tri vezana poraza, i ponovo ne mogu da se odvoje od donjeg dela tabele. Nikako im ne uspeva da nađu pravu kombinaciju za Evroligu, bez obzira na zvučna imena u rosteru.

,,Računam da neće biti iznenađenja, tako da igram 1“.

Sada se selimo na Pirineje, gde nameravam da analiziram duel BASKONIJE i MAKABIJA. Baski su u impresivnoj seriji, gde više od pet utakmica ne znaju za poraz. Međutim, predstoji im velika borba kako bi se zadržali na osmom mestu koje vodi u nastavak takmičenja. Najozbiljniji konkurent za pomenutu poziciju jeste Makabi, koji istina ima dve pobede manje, ali sve je moguće. Ponos Izraela sigurno će pokušati da napravi iznenađenje u Španiji.

,,Baskonja igra odlično i bez razmišljana stavljam 1“.

Sada se selim preko bare, u SAD, gde ću se usredsrediti na utakmice NBA lige. Prvi meč koji nameravam da prokomentarišem jeste DETROIT – VAŠINGTON. Pistonsi se bore kako bi ušli u plej of. Međutim, Milvoki mu beži za tri pobede, tako da ga očekuje velika borba. S druge strane, Vizardsi su trenutno šesti na Istoku, i sigurno je da nameravaju tu i da ostanu.

,,Računam da neće biti iznenađenja pa zato idem na 1“.

I dalje se bavim utakmicom iz Istočne konferencije, a sada je na redu Majami – Čikago. Tim sa Floride biće oslabljen neigranjem Hasana Vatsajda, ali je sigurno osokoljen zbog pobede u prošlom kolu nad Klivlendom. Vreme slave Busla je davno prošlo, što se i vidi, jer već duže vreme ne mogu nikoga da pobede.

,,Majami je apsolutni favorit, tako da igram 1“.

Plemeniti tiket selim na Zapad, gde će se ukrstiti potkovica i grom, tačnije SAN ANTONIO i OKLAHOMA. Reč je o ekipama jako sličnog kvaliteta i snage. Imaju velike šanse da ostanu u najboljih osam, gde će pokušati da obore za sada neprikosnoveni Hjuston i Goldn Stejt.

,,Verujem u tim Grega Popoviča pa stavljam 1“.

 Naredni meč koji sam odlučio da odigram jeste SAKRAMENTO – INDIANA. Tim za koji igra naš proslavljeni as Bogdan Bogdanović ne pruža baš sjajne partije ove sezone. Očigledno, neke kockice se nisu uklopile. Za razliku od Kraljeva, Indijana je daleko bolja. Dokaz toj tvrdnji je podatak da ima čak 20 pobeda više.

,,Pejsersi igraju veoma dobro, pa zbog toga ciljam 2“.

Humanitarni tiket završavam utakmicom GOLDEN STEJTA i MILVOKIJA. Voriorsi i ove sezone igraju nemilosrdno i ponovo predstavljaju jednog od najozbiljnijih konkurenata za osvajanje šampionskog prstena. Doduše, u ovom meču verovatno neće moći da računa na fantastični trio KariTompsonDurent, ali sigurno je da na domaćem terenu predstavlja favorita. Baksi nisu loši ove godine, i sigurno je da se neće predati.

,,Za kraj ću odigrati 2, verujem da može doći“.       

Inače, poslednja, 114. dobitnica u humanitarnom tiketu je zlatna sportistkinja Milica Mandić, a ukupno donirana suma iznosi 6.497.460 dinara.
I da pomenemo plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević i Milica Mandić. Dakle, sedamnaest članova kluba 100.000.

Da istaknemo da je novac između ostalog doniran: fondacijama Budi human, Podrži život, Institutu za majku i dete, KK Ikar, Domu u Veterniku, Tiršovoj, Zvečanskoj, Nurdoru, udruženju Život, Petnici, SOS Dečjem selu u Kraljevu, Zvončici, Udruženju Koš za sreću, Domu kulture u Ravnom selu, Spomenku iz Pančeva …

Kompanija Mozzart je pružila podršku timu Fondacije za mlade talenta Grada Beograda, koji broji 49 uspešnih srednjoškolaca iz oblasti sporta, nauke i umetnosti. Fondacija za mlade talente Grada Beograda objavila je konačne rang-liste konkursa za 2017. godinu po kojoj je 49 talentovanih srednjoškolaca dobilo jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 16.709.276 dinara. Novčana sredstva mladima su dodeljena za nabavku neophodne opreme, učestvovanje na priznatim takmičenjima u inostranstvu, kao i za učestvovanje na različitim obrazovnim kampovima, seminarima i radionicama.

Naravno da pored „Humanitarnog tiketa u podne“ kompanija MOZZART ima niz društveno odgovornih akcija. To su: „100 terena za jednu igru“ u kojoj obnavljamo 100 košarkaških igrališta širom Srbije. Nakon Novog Pazara i Novi Sad se ponovio sa obnovljenim igralištem Milan Gurović, 56. po redu. Idemo ka 100. obnovljenom terenu.

Potom sledi akcija „Novi dresovi za nove šampione“ u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Pomažemo humanitarne fondacije Podrži život, Budi human, subotičku Kolevku, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, košarkaše…
Kraja, dakle nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Takođe, ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Marina Sedlačeka, dobitak će biti doniran i Domu za starija lica, NATURA-Pale, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 17:45 8373 EVRL Khimki - Fenerbahce ki 2 1,50
Čet 20:00 8375 EVRL Brose Bamberg - Milano ki 1 1,60
Čet 21:00 8376 EVRL Baskonia - Maccabi T.A. ki 1 1,20
Pet 01:30 7219 NBA Miami - Chicago ki 1 1,15
Pet 04:00 7220 NBA Sacramento - Indiana ki 2 1,35
Ukupna kvota4,47

* Kvote prikazane u rubrici, bile su dostupne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠE: Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaMarin Sedlaček

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara