Miloš Isakov Kovačević (Foto: MN Press)
Miloš Isakov Kovačević (Foto: MN Press)

Isakov Kovačević: Vojvodina ima tri-četiri puta manji budžet nego prošle godine kada se nije plasirala na Kup

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 00:10

Trener Novosađana posle eliminacije iz Kupa govorio o dešavanjima u klubu i planu za nastavak sezone

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Košarkaši Vojvodine su pružili dobar otpor ekipi Mege u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, ali nisu imali snage za iznenađenje – 62:75.

Izabrane vesti

Ipak, trener Miloš Isakov Kovačević je zadovoljan kako su njegovi izabranici parirali članu ABA lige koji je u veoma dobroj formi.

"Čestitke ekipi Mege na dobroj partiji i odličnoj sezoni. Oni su u poslednjih šest utakmica, pet puta uspeli da pobede, par puta prebacili 100 poena. Sveli smo ih na 75 poena, probali da ih izvedemo iz napadačkog ritma. Bili smo konkurentni više od 35 minuta na ovom meču. Čestitao bih igračima na zalaganju, ali na kraju je pad u koncentraciji je uticao na konačan rezultata. Ostaje nam da se spremimo za KLS, gde neočekivano dobro stojimo ove godine”, rekao je mladi stručnjak.

Pohvalio je i Dušana Beslaća, potencijalnog reprezentativca Srbije, za još jednu odličnu partiju.

"Možemo da budemo veoma ponosni. Dušan Beslać igra najbolju sezonu u karijeri i to nije slučajno. Moćan je igrač i spolja i unutra i naše je najjače oružje. Bez obzira na povredu Gašeće, koji nam izuzetno nedostaje, Stefan Štajin je podigao formu. Pešaković se povredio, mogao je da stane malo na loptu, da spreči neke izgubljene, čitav naš plan se svodio na pariranju ekipi Mege u fizici i atletici. Kada je koncentaracija padala, surovo je bilo kažnjeno i to je ono što nas čeka dalje”.

Osvrnuo se i na situaciju u novosadskom klubu.

"Moramo da budemo zadovoljni. Kada poredimo tim i budžet od prošle godine, kada se nismo plasirali na završnicu, tri-četiri puta smo jefitinji, neki igrači koji su bili 13. 14. u rotaciji, sada su u petorci. Lakše nam je da igramo protiv protivnika koji ima moderna, defanzivna pravila, nego u KLS, gde to izgleda malo drugačije. Zadovoljan sam pristupom i načinom na koji treniramo čitave godine i prava nagrada i satisfakcija biće da pokušamo da se zadržimo na prva tri mesta KLS”.

Pohvalio je rivala za rad sa mladim igračima i pomenuo 15-godišnjeg Stefana Marjanovića koji je i večeras dobio priliku.

"Vojvodina treba da ide putem Mege, OKK Beograda i Dinamika koji izvanredno rade sa igračima. Stefan Marjanović je najtalentovanij iigrač u Novom Sadu u 2007. godište. Imao je prilike da debituje u Čačku sa svega 15 i po godina i mislim da su to zaista retke stvari. Ne znam da li je najmlađi debitant u istoriji Vojvodine, ali izuzetno mi je drago da dam šansu mladom igraču, imam sreću da radim sa njim i u kadetskoj reprezentaciji. Raduje kako radi i trenira, nadamo se da ćemo moći da mu pružimo više šanse, ako zaslužio na treningu do kraja sezone”, zaključio je Isakov Kovačević.

Iskusni Marko Ljubičić ističe da se Voša polako vraća na staze stare slave.

"Veoma sam ponosan na ekipu, na tim i ovaj mladi stručno štab koji odlično radi sa nama. Samim dolaskom na Kup smo skrenuli pažnju javnosti da se u KK Vojvodina konačano dešavaju dobre stvari što se tiče same košarke. Prevashodni cilj je da se okrenemo KLS, da narednih osam kola doradimo što je bolje moguće, a dolazak na Kup je naša nagrada. Ova ekipa zaslužuje još veću podrkuš i mislim da ćemo do kraja da pokažemo da možemo dosta toga da uradimo”, rekao je Ljubičić.

Smatra da njegovi saigrači mogu da izvuku vredne lekcije iz susreta sa ekipom Mege.

"Mega je ekipa iz ABA lige i ima mnogo jačih utakmica nego mi. Svaki pad u igri oni koriste na takav način da odmah dižu prednost i mislim da smo imali par propusta u ovoj utakmici i to je rezultiralo da napravimo ovu razliku. Dva igrača nam nisu igrala, Gaćeša i Pešaković koji su se povredili na početku. Nama je svaki igrač bitan, ali zadovoljno smo prikazanim i nastavićemo ovako u daljem toku sezone”.



tagovi

KK VojvodinaMiloš Isakov KovačevićMarko LjubičićKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara