Dimitris Itudis (©Star Sport)
Dimitris Itudis (©Star Sport)

Itudis poneo laptop da pokaže sporne situacije: Sudije i mi kao da smo gledali različite mečeve

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.23. | 22:39

“Danas smo videli drugačiji kriterijum sudija. U važnoj utakmici sa toliko kvaliteta na obe strane, da jedan tim izvede 32, a drugi 12 slobodnih bacanja zaista otvara mnoga pitanja“

Imao je Fenerbahče sve preduslove da odmah u trećoj utakmici polufinala turskog prvenstva vrati brejk i povrati prednost domaćeg terena, umesto toga Efes je poveo sa 2-1 u seriji i došao nadomak plasmana u finale što bi mogao da potvrdi već u petak pred svojim navijačima od 19 časova.

Trener Fenera Dimitris Itudis bio je nezadovoljan onim što je video na utakmici, tačnije odnosom sudija prema njegovom timu, zbog čega je pred televizijske kamere izašao pripremljen da iznese niz spornih situacija...

Izabrane vesti

“Iskreno, verujem da je trebalo da pričamo, da smo obojica trenera u obavezi da se pojavimo i pričamo. Došao sam iz poštovanja. Pre svega, čestitam Efesu na pobedu, pokušaćemo da pobedimo u četvrtoj utakmici“, rekao je Itudis, pre nego što je prešao na stvar:

“Danas smo videli drugačiji kriterijum sudija. U važnoj utakmici sa toliko kvaliteta na obe strane, da jedan tim izvede 32, a drugi 12 slobodnih bacanja zaista otvara mnoga pitanja. Vratio bih se na drugu utakmicu. Igrač Efesa je dva puta gestikulirao ka tribinama i nije bio sankcionisan. Gudurić je bio kažnjen zbog svoje reakcije u meču sa Tofašom. Kada je Vil Klajburn pogodio trojku u drugom meču, na semaforu je bilo 0,3 sekunde, a mi ih nismo dobili. Danas nam nisu dali da izvršim izmenu kada mi je to bilo važno“.

Nastavio je svoje izlaganje, ali u sve to uključio njegovog pomoćnika i laptop sa spremnim video snimcima...

“Neka se kamera fokusira na monitor (kreće snimak kada Hejs dobija tehničku grešku). Hteo bih da pokažem ovu situaciju. Brajant je uhvatio Najdželovu ruku. Čak i tada Ilajdža dolazi i kaže kako mu je držao ruku da ne bi postigao koš. Sudije ne reaguju, pištaljka se ne čuje, Najdžel je isprovociran i dobija tehničku. Brajant gura svog protivnika, sudije opet ne sviraju faul (ide snimak konkretne situacije), Mbaje skače, Najdžel ide ka lopti. Ne znam kako sudije nisu videle faul, možda smo gledali različite utakmice. Tako je, kako je. Pogledajte, vidi se vertikalna kretnja i ko Najdželu drži ruku? Mbaje. Ovde su svirali defanzivni faul, kod rezultata 93:91. Nisam hteo da dođem ovde i pričam osudijama, ali zaista je velika razlika u odnosu izvedenih slobodnih bacanja. Čestitam još jednom Efesu, sjajan tim sa odličnim trenerom, koji igra dobru košarku“.



tagovi

Dimitris ItudisKK FenerbahčeTBL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara