Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Ivanović: Velike utakmice se odlučuju inspiracijom igrača, tražiću Kampacu da igra još bolje

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.02.23. | 00:28

“Rekao sam igračima još pre kupa da smo došli da pobedimo tri utakmice. Ovo je bila druga, sutra nas čeka treća“

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Zaostatak od 18 poena, pa veliki uspon, preokret i pobeda. Crvena zvezda je sedmu godinu zaredom finalista Kupa Radivoja Koraća, a u subotu od 21 čas rival za treću uzastopnu Žućkovu levicu biće Mega.

Izabrane vesti

Duško Ivanović je na konferenciji za novinare istakao da je zajedništvo donelo treću pobedu u večitim derbijima ove sezone. Ova je možda teška kao i trofej u Nišu...

“Imam odlične igrače ne samo na parketu, već i na konferenciji za novinare, daju odlične analize“, počeo je sa osmehom Ivanović konferenciju za novinare, pa nastavio:

“Rekao sam igračima još pre kupa da smo došli da pobedimo tri utakmice. Ovo je bila druga, sutra nas čeka treća“.

O preokretu iz minusa od 18 poena do pobede...

“Mi smo i pored loše igre na poluvremenu imali dobar rezultat. To sam i rekao igračima. Nama je nedostajala agresivnost, koju smo pronašli posle. Još prvog dana kada sam došao rekao sam da su momci tvrdi, čvrsti, to smo pokazali u drugom poluvremenu“.

Fakundo Kampaco je debitovao u večitim derbijima i u drugom poluvremenu bio jedna od ključnih karika u oba smera igre Crvene zvezde.

“Kampaco je igrač koji je igrao na visokom nivou i pokazao kvalitet u španskom prvenstvu, Evroligi, NBA... I pored statistike, on može još mnogo bolje da igra. I to ću da tražim od njega. Može mnogo bolje. Držao je ekipu u drugom poluvremenu. Mislim da je počeo utakmicu previše uzbuđeno. Dosad je igrao ABA ligu, nije još odigrao meč ovog kvaliteta. I dalje verujem da još nije dostigao nivo na kojem može da bude“.

Čestitao je stručnom štabu na pobedi, s obzirom da su njegov pomoćnik Karles Marko i ostatak tima vodili ekipu 28 minuta...

“Ovo je pobeda stručnog tima, medicinskog tima, kao i igrača. Niko se ne izdvaja. Kada se pobeđuje – svi pobeđujemo. Ako se izgubi, onda trener gubi“.

Sada ostaje finale protiv Mege, u subotu od 21 čas.

“Najbitnije je da igrači imaju to u glavi, da ostaje još jedan meč za trofej. Znamo dobro Megu, utakmica traje 40 minuta, moramo da budemo koncentrisani. Imamo malo vremena, ali spremićemo utakmicu. Ništa nije gotovo, oni su pokazali večeras da su dobra ekipa, gubili su od FMP i onda su okrenuli. Talentovana, mlada ekipa“.

Novinare je zanimalo da li je utakmicu odlučio individualni kvalitet?

“Velike utakmice se odlučuju sa inspiracijom igrača koji mogu da kreiraju, da izmisle koš. Više je ovo bila timska, nego individualna pobeda“.

Koliko je bilo važno to što Crvena zvezda ima igrače sa mnogo više iskustva, koji su osvojili dosta trofeja u svojim karijerama?

“Otkako sam ovde, igrači su pokazali da su veoma bitan deo ekipe. Tim čini 12, odnosno u našem slučaju 16 igrača. Svi su spremni da igraju i daju sve što treba za pobedu, svoj maksimum. Iskustvo igrača poput Branka ili Luke je veliko bogatstvo za nas. Ostali igrači možda nemaju toliko iskustva, ali imaju energiju i želju“.

LAZIĆ: MOŽDA JE ISKLJUČENJE TRENERA BILO DEO TAKTIKE

Kapiten Branko Lazić čestitao je celoj ekipi veliku pobedu...

“Čestitam ekipi na velikoj pobedi, iako u meč nismo ušli kao u drugom poluvremenu. Uspeli smo da iznesemo sav pritisak, sve što se dešavalo na terenu i van njega. Sve to daje još veći značaj pobedi. Hvala navijačima koji su nas podržavali ceo meč, bez kojih ne bismo uspeli. Nadam se da će doći i u subotu da nas podrže“.

Da li je isključenje trenera Ivanovića uticalo na ekipu?

“Možda je to bio deo taktike. Očigledno je imalo efekta, ali mislim da bismo i bez toga uspeli da napravimo rezultat koji smo napravili večeras“.

Na kraju utakmice bio je igrač sa kojim je Zvezda na parketu ostvarila plus od 22 poena...

“Što se tiče statistike, to je najmanje bitno sada. Što se mene tiče, najvažnije je da smo pobedili i da smo odigrali dobro. Statistika nije bitna“.


tagovi

Duško IvanovićBranko LazićKK Crvena zvezdaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara