Zvezdin tango smrti: Partizan imao +18, pa totalno stao

Vreme čitanja: 5min | pet. 17.02.23. | 23:31

Crveno-beli u finalu Kupa Radivoja Koraća posle još jednog uzbudljivog večitog derbija

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Izvlačenje kuglica na žrebu za završnicu Kupa Radivoja Koraća u Nišu ukrstilo je puteve Crvenoj zvezdi i Partizan Mozzart Betu u polufinalu. Preskočili su prve prepreke i zakazali četvrti derbi u tekućoj sezoni, ali prvi pred jednakim brojem navijača. U grotlu niške dvorane Čair, kroz maglu od pirotehničkih sredstava i uz zaglušujuću buku sa tribina, posle 40 minuta čvrste borbe, pregršt uzbuđenja, preokreta i atraktivnih poteza, Zvezda je slavila 83:75 i izborila plasman u finale, gde će u subotu od 21.00 igrati za Žućkovu levicu sa Megom.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme je pripalo ekipi Željka Obradovića, koja je imala i 18 poena viška u jednom trenutku. Zek Ledej je ponovo bio enigma za odbranu Zvezde, Duško Ivanović je zaradio isključenje ali sve se promenilo na startu drugog poluvremena, kada je Amerikanac zaradio četvrti faul. Brzo su crno-beli izašli iz bonusa, a to su iskoristili Fakundo Kampaco i Luka Vildoza i Zvezda je očas uhvatila priključak. Priključio im se i Filip Petrušev koji je sa sedam poena u završnici trećeg perioda preokrenuo rezultat. Posle dve trojke Nemanje Nedovića početkom odlučujućeg kvartala Zvezda je povela i sa devet razlike, a onda su usledile nemile scene i prekid.. Trajao je oko 20 minuta, crno-beli su pokušali da se vrate preko Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera, ali Luka Mitrović je odbio nalet rivala i utabao stazu ka velikoj pobedi.

Vildoza je na kraju bio najefikasniji sa 15 poena, dok su po 14 dodali Nemanja Nedović i Filip Petrušev u pobedničkom sastavu. Do 12 je brojao Fakundo Kampaco, uz sedam asistencija, dok je Luka Mitrović imao 11 poena, sedam skokvoa i tri završna dodavanja.

U ekipi Partizana 19 poena Nanelija, 16 je dodao Ledej, Matijas Lesor je ubeležio dabl-dabl sa 13 poena i 12 skokova, dok je Kevin Panter brojao do 12.

- Kup Radivoja Koraća (polufinale) -

PARTIZAN MOZZART BET - CRVENA ZVEZDA 75:83

(21:15, 23:19, 14:25, 17:24)

Dvorana: Čair (Niš)

Sudije: Uroš Nikolić, Uroš Obrknežević, Stefan Ćalić

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 16, Drezgić, Avramović 3, Panter 12, Smailagić, Egzum 8, Mikić, Naneli 19, Lesor 13, Trifunović 2, Anđušić 2

Crvena zvezda: Vildoza 15, Lazarević, Kampaco 12, Mitrović 11, Lazić 3, Martin 2, Dobrić 4, Nedović 14, Marković, Kuzmić, Petrušev 14, Bentil 8

Nisu crveno i crno-beli imali prave ideje u prvih minut i po, a onda je letargiju razbio Bentil efektnim zakucavanjem u kontri. Igralo se poen za poen sve do 7:7. Egzum je dobro otvorio utakmicu, ali je brzo zaradio dve lične, pa je morao na klupu. Ipak, Ledej je nastavio i posle kraćeg posta na oba kraja parketa, Partizan je stekao nešto komfornijih pet poena viška, ali je Nedović sa četiri vezana poena sprečio rivala da se odlepi. Finiš kvartal je ipak pripao Partizanu, koji je preko Ledeja i Avramovića stigao do šest poena viška pred prvi odmor.

Pokazala je Zvezda reakciju na startu druge deonice, a Petrušev da bi mogao da je povede u preokret efektnim zakucavnje, ali kada je krenuo na dugo, zaustavio ga je Smailagić, a sudije su procenile da je bila čista blokada. Duško Ivanovć je protestovao, usledila je kraća rasprava, da bi arbitri dodelili najpre tehničku, a potom i isključujuću šefu struke Crvene zvezde. Igrao se 12. minut, pri rezultatu 23:17 u korist Partizana. Ubrzo su crno-beli stekli i prvu dvocifrenu prednost (31:21), crveno-beli su nakratko odgovorili, a onda je Lesor vezao šest poena za 37:23. Poveli su košarkaši Partizana i sa 44:26, a onda je Zvezda konačno pronašla željeni ritam: Kampaco i Vildoza su dirigovali, Bentil i Martin pogađali za seriju 8:0, pa se na veliki odmor otišlo sa 44:34 u Čairu.

U ekipi Željka Obradovića se u prvih 20 minuta istakao Zek Ledej sa 13 poena i četiri skoka, uz samo jedan promašaj iz igre (indeks 16), dok su Naneli i Lesor dodali po osam poena, s tim što je Francuz imao i pet skokova (indeks 16).

Kod Zvezde posle dve četvrtine najefikasniji Bentil sa osam poena, Nedović je dodao šest, dok je statistički najkorisniji bio Luka Mitrović sa četiri poena, pet skokova i asistencijom za indeks osam.

Iako je Naneli otvorio drugo poluvreme sa "dva plus jedan", košarkaši Partizana su za manje od dva minuta napravili četiri prekršaja što je predstavljalo značajno opterećenje za Obradovićevu ekipu u odbrani. Zvezda je to dobro iskoristila i za par minuta preko Vildoze i Kampaca svela zaostatak na tri poena (50:47). Uspeli su crno-beli da odbiju nalet rivala i sačuvaju prednost, ali je problem nastao kada su Ledej i Egzum zaradili četvrte lične greške. To je iskoristio Petrušev i sa sedam vezanih poena preokrenuo rezultat na ulasku u poslednji minut treće deonice. Nije bilo promene rezultata, pa se na odmor pred odlučujućih 10 minuta otišlo sa 59:58 u korist crveno-belih.

Nastavio je Petrušev gde je stao u trećoj deonici, priključio mu se Nedović i posle dva i po minuta igre u četvrtom kvartalu Zvezda je vodila 69:60. Odlično se mladi centar snalazio pod protivničkim košem, Nemanja pogodio dve trojke i uz čvrstu odbranu – Zvezda se odlepila. Ipak, usledile su nemile scene. Uleteli su pojedini predmeti na teren, kapiten Crvene zvezde Branko Lazić i bek Partizana Danilo Anđušić su pokušali da smire situacije, obratili se navijačima, ali sudije su na kraju rešile da napuste parket i usledio je prekid u 33. minutu...

Posle više od 20 minuta, posle molbi Anđušića i Lazića za fer i sportsko navijanje, arbitri Nikolić, Obrknežević i Ćalić su se vratili na teren. U startu se činilo da je prinudna pauza više prijala crno-belima, ali Luka Mitrović je bio rešen da stavi tačku. Vezao je šest poena za plus 11 i razgalio crveno-beli deo publike. Ipak, ostalo je goriva u crno-belom rezervoaru. Naneli je pogodio pod faulom, potom realizovao i slobodno bacanje, a onda je kapiten Panter pogodio trojku i sveo zaostatak na samo četiri poena. Na satu je stajalo 02:06 minuta do kraja. Ipak, odolela je Zvezda, ponovo se odlepila i sve je bilo gotovo u Čairu, crveno-beli u subotu brane Žućkovu levicu protiv Mege.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

Mega - Vojvodina 75:62

/Rori 13 - Beslać 23/

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac Mozzart 89:64

/Vidloza 18 - Radonjić, Gagić 14/

FMP - Metalac 91:76

/Valinskas 20 - Džorden 19/

POLUFINALE

Petak

FMP - Mega 67:86

/Stepanović 15 - Kovačević 20/

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 75:83

/Naneli 19 - Vildoza 15/

FINALE

Subota u 21.00


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetDuško IvanovićFilip PetruševLuka VildozaFakundo KampacoZek LedejDante EgzumMatijas LesorŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara