Jan Veseli (©Star Sport)
Jan Veseli (©Star Sport)

Jan Veseli: Odavno Evroliga nije bila ovako neizvesna, sapleteš se nekoliko puta i ispadaš iz plej-of trke

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 14:34

“Nije mi bilo u glavi da treba da menjam sebe. Ali poslednjih godina sam navikao da igram više unutra. Osećam se komotno i kada šutiram spolja, ali sada mi je cilj da budem što bolji u reketu. To je prirodni razvoj“, kaže Leteći Čeh

Posle osam godina u Fenerbahčeu, Jan Veseli je letos odlučio da osveži karijeru i pređe u redove Barselone.

Posle nešto sporijeg ulaska u sezonu, što je bila posledica izostanka sa priprema zbog reprezentativnih obaveza na Evrobasketu, Veseli je brzo povratio stari sjaj i vratio se među vodeće centre Evrope.

Izabrane vesti

“Cilj je da osvojimo Evroligu. To je i jedan od glavnih razloga zašto sam ovde. Imamo odličan tim i verujem da može da dođe do zacrtanog cilja“, rekao je Leteći Čeh za madridski As.

Barsa čeka Kup kralja kao branilac prošlogodišnje titule, a već u polufinalu bi mogla na Real Madrid...

“U Kup kralja ulazimo posle dobre utakmice u nedelju, u kojoj smo podelili minutažu. Nismo se mnogo odmarali, ali smo uspeli da sačuvamo energiju. Sada imamo nekoliko dana da treniramo i spremimo se“.

Četvrtak, 21.30: (1,20) Barselona (19,0) Unikaha (5,00)

Ekipa je u usponu forme...

“Dosta smo napredovali poslednjih nedelja, igrali dosta dobrih mečeva. Sada se bolje poznajemo međusobno i to daje rezultat. U procesu smo i verujem da smo na pravom putu. Ne znam da li je ovo najbolji momenat sezone za nas, to ćemo znati na kraju, kada podvučemo crtu. Dosad je sve bilo dobro, a predstoji nam važna sedmica. Ali, sezona je svakako duga“.

Da li mislite da je danas previše utakmica u sezoni?

“Ne. Ali, najviše zavisi kakvo leto imate. Neki igraju u reprezentacijama, neki ne, pa je drugačije. Dogode se i trenuci kada praktično nemate slobodno leto, nemate slobodnog vremena zbog reprezentacija, ali ne smatram da igramo previše“.

U slučaju da prođe Unikahu, Barsa bi u polufinalu mogla da igra Klasiko...

“Real je dobar svake godine. Stalno su pri vrhu, igraju finala i velike utakmice. Igrači odlični, sa iskustvom. Novi se brzo adaptiraju, nauče brzo kako da se nose sa pritiskom igranja u Realu“.

Da li je Tavares problem za centre?

“Nije lako igrati protiv njega. On je čovek koji menja tok utakmice. Moraš dobro da se spremiš za njega“.

Šta Šarunas Jasikevičijus traži od tebe na terenu?

“Da igram svoju igru. Od centara uvek traži da pomognu ostatku ekipe koliko god je moguće, da pokažu veliku energiju i posvećenost“.

Da li je teško igrati kod tako zahtevnog trenera?

“Bio sam već kod sličnog trenera, navikao sam na zahteve, fokus na svaki detalj. Ne bih rekao da je lako, ali sam navikao“.

Koliko je lakše igrati pored sunarodnika Tomaša Satoranskog i u klubu?

“Znamo se već 16 godina. S njim je lako igrati, pogotovo jer se znamo perfektno, znamo jedan drugom vrline i mane, pomažemo jedan drugom koliko možemo na terenu“.

Tokom karijere promenio si svoj stil. Počeo si kao krilo, a sada si centar...

“Nije bilo planirano, niti nešto što sam želeo. Nije mi bilo u glavi da treba da menjam sebe. Ali, poslednjih godina sam navikao da igram više unutra. Osećam se komotno i kada šutiram spolja, ali sada mi je cilj da budem što bolji u reketu. To je prirodni razvoj“.

Posle osam godina u Feneru, koja je najveća razlika koja te je dočekala u Barsi?

“Barsa je veći klub, brend koji je više prepoznat u svetu. Vidim to i kod svojih sunarodnika, dolaze više u Barselonu da gledaju utakmice. Naravno, sve to ima veze sa fudbalom. Barsa je jako poznata u celom svetu, Barsa je ogromna“.

Igraš Evroligu godinama, da li je ova sezona najneizvesnija otkako si profesionalac?

“Verovatno da. Igramo 25. kolo i još se ništa ne zna. U ranijim sezonama bismo obično sada već znali ko je gore na vrhu, ko je blizu plej-ofa, sada je sve otvoreno. To je lepota takmičenja, svaka utakmica je bitna, moraš da budeš na 100 odsto, jer ako se sapleteš nekoliko puta, možeš da ispadneš iz plej-of trke“.

Da li je Barselona spremna da osvoji triplu krunu?

“Moguće je, ali fokus nam je na svakom narednom protivniku. Idemo polako. Sad se spremamo za Kup, sledećeg ponedeljka ćemo misliti o narednim koracima“.



tagovi

Jan VeseliEvroligaKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara