Dimitris Janakopulos
Dimitris Janakopulos

Janakopulos opleo po sudijama jer su 'navlačile' za njegov tim: Ne moramo uvek da pobedimo

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.02.24. | 20:13

"Voleo bih da možemo da se vratimo u vreme kada su Panatinaikos i Olimpijakos gubili na nekim gostovanjima jer je protivnički tim igrao bolje", kaže vlasnik atinskog kluba posle poraza od Arisa u domaćem šampionatu

Košmaran početak februara za košarkaše Panatinaikosa. Samo tri dana pošto je pretrpeo poraz u Kaunasu od Žalgirisa, tim Ergina Atamana doživeo je neuspeh i u domaćem šampionatu, prvi od starta sezone! Bolji od grčkog velikana u OAKA Areni bio je Aris - 73:70.

Stigao je košarkaše Panatinaikosa očigledno umor prouzrokovan duplim kolom u Evroligi. Aris, kojem je ovo bio prvi trijumf u Atini protiv večerašnjeg rivala još od 1997. godine, vodio je tokom čitavog prvog poluvremena, i mada je tokom treće četvrtine ispustio prednost, u finišu meča slomio je rivala svežinom. I dobio pohvale od vlasnika lidera grčkog šampionata Dimitrisa Janakopulosa.

Izabrane vesti

"Čestitam Arisu, pobedio je igrajući košarku. Želeo je pobedu od prvog minuta i nadam se da će je ostvariti, zaslužio ju je", kazao je kontroverzni Grk putem Instagram 'storija' na svom zvaničnom profilu (koji je kasnije obrisao) minut pre kraja meča, a potom se osvrnuo i na suđenje. Sredinom decembra prošle godine kritikovao je evroligaške arbitre jer su umalo koštale njegovu ekipu poraza u Monaku, a ovog puta se na domaće sudije obrušio zato što su 'navlačile' za njegovu ekipu.

"Voleo bih da možemo da se vratimo u vreme kada su Panatinaikos i Olimpijakos gubili na nekim gostovanjima jer je protivnički tim igrao bolje, ili čak i na svom terenu. Ali da bi se to desilo, ne smemo da imamo sudije poput današnjih ili jučerašnjih, jer to što se zoveš Panatinaikos ne znači da treba da pobeđuješ na silu. Kada ne igraš dobro treba da izgubiš, kao mi danas. Nismo igralo dobro, a morali smo. Trenutno je 62:71 i iskreno želim da na kraju izgubimo, jer jedino na taj način ćemo biti bolji. Ne samo mi već čitav sport, košarka i liga. I tako će ljudi početi da ulažu. Jer dokle god oni pobeđujući zahvaljući raznim arbitrima, koje neću imenovati, imaćemo ovo. Nije moguće da sudije žele da Panatinaikos pobedi. Bili smo lošiji i treba da izgubimo. Gospodie Liolio, želimo 'čistu' košarku", poručio je Janakopulos.

Trener Panatinaikosa Ataman posebno je bio nezadovoljan terminom odigravanja utakmice.

"Sada ja imam pitanje za vas momci. Možete li da mi navedete jednu profesionalnu ligu u Evropi koja igra utakmice u pet sati popodne ponedeljkom? Ovo je smešno. Dolazilo iz duplog kola i igramo u pet popodne. Kako izvesti to, kako da se igrači fokusiraju na ligašku utakmicu? Investirate 25-30 miliona evra u košarku i igraš u pet popodne radnim danom. Ne možeš imati prednost domaćeg terena, a nemaš ni vremena da se pripremiš za utakmicu", izjavio je turski strateg na konferenciji.

Ne poriče Ataman da njegov tim nije bio ni blizu potrebnog nivoa.

"Naravno, sve je bilo užasno. Moji igrači su bili užasni, moje vođenje utakmice takođe, sudije su bile užasne i izgubili smo utakmicu. Čestitam svakome ko je odlučio da zakaže utakmicu u pet popodne u ponedeljak", zaključio je Ataman.


tagovi

KK PanatinaikosDimitris Janakopulos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara