Ergin Ataman (©MN Press)
Ergin Ataman (©MN Press)

Janakopulos potvrdio, Ataman potpisao za Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 13:04

Turski stručnjak preuzima Zelene

Ergin Ataman će od naredne sezone predvoditi Panatinaikos. To se danima već najavljuje, a sada je stigla i potvrda prvog čoveka atinskog kluba, Dimitrisa Janakopulosa.

Izabrane vesti

"Dobro došao. Ataman je potpisao", napisao je vlasnik Zelenih na društvenim mrežama uz fotografiju sa truskim stručnjakom, a ostaje još samo da klub zvanično obelodani saradnju.

Eurohoops je u subotu preneo da su dve strane postigle dogovor oko dvogodišnje saradnje koju će Ataman početi da odrađuje od naredne sezone. Do kraja tekuće će od Anadolu Efesa pokušati da se oprosti osvajanjem titule u Turskoj.

Iskusni turski strateg, koji je sa Pivarima osvoji Evrolige u prethodne dve sezone, preuzeće tako Panatinaikos od Hristosa Serelisa koji je angažovan kao privremeno rešenje nakon što su se Atinjani rastali sa Dejanom Radonjićem.

Godinama unazad Zeleni ne uspevaju da pronađu dobitnu kombinaciju za povratak na staze stare slave u Evroligi, pa će naredne sezone pokušati da promene stvari sa Atamanom. Još ranije su iz kluba najavili da će pokušati da oforme tim satkan od igrača vruhnskog kalibra, kako bi pokušali da se umešaju u borbu za kontinentalni tron.

Ataman će tako postati prvi turski trener u istoriji tima iz OAKA Arene. Ovaj 57-godišnji stručnjak je tokom karijere samo dva puta napušta domovinu, kada je od 2001. do 2003. predvodio Montepaski Sijenu i u sezoni 2006/07 Fortitudo Bolonju (tada Klimamio).

Uz dve osvojene Evrolige, sa Efesom je tri puta bio i šampion Turske, a u dva navrata je Tursku pokorio sa ekipom Galatasaraja, sa kjom je 2016. osvojio i Evrokup.



tagovi

Ergin AtamanKK PanatinaikosDimitris Janakopulos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara